L 9 Forslag til lov om ændring af momsloven, skattekontrolloven og ligningsloven.

(Udvidelse af indberetningspligterne vedrørende finansielle produkter, ændring af indberetningspligten vedrørende modtagere af renter og afgivelse af regnskabsoplysninger om moms i forbindelse med selvangivelsen m.v.).

Af: Skatteminister Benny Engelbrecht (S)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2014-15 (1. samling)
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 08-10-2014
1. behandlet / henvist til udvalg 31-10-2014
Betænkning afgivet 26-11-2014
2. behandlet/direkte til 3. behandling 04-12-2014
3. behandlet, vedtaget 09-12-2014
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Lovforslaget indeholder bestemmelser om, at selvstændigt erhvervsdrivende skal afgive regnskabsoplysninger vedrørende skyldig eller tilgodehavende moms i forbindelse med indsendelse af selvangivelsen. Forslaget skal medvirke til, at flere selvstændigt erhvervsdrivende angiver moms i overensstemmelse med lovgivningen.

Det foreslås, at indberetningspligten vedrørende en række finansielle produkter udvides. De foreslåede udvidelser har til hensigt at ensarte reglerne vedrørende erklærings- og indberetningspligter for konti, indskudsbeviser og pensionsordninger i udlandet, at indføre pligt til indberetning ved køb af salg af aktier, der ikke er optaget til handel på et reguleret marked, og at indføre pligt til at indberette ved selskabers tilbagekøb af egne aktier. Forslagene vedrørende udvidet indberetningspligt indgår alle i de tiltag, som skal sikre det tilsigtede provenu til finansieringen af skattereformaftalen fra 2012.

Forslaget om at udvide tredjepartsindberetningen vedrørende finansielle produkter er en del af aftalen af 22. juni 2012 om en skattereform mellem den daværende regering (Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti), Venstre og Det Konservative Folkeparti. Samlet skønnes initiativerne i lovforslaget at indebære et varigt merprovenu på i alt 185 mio. kr. efter tilbageløb.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 110 (V, S, DF, RV, SF, EL, LA, KF, UFG), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.