L 54 Forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven.

(Mulighed for indgåelse af aftale om grænsependleres ret til fravær fra arbejdet og afskaffelse af dispensation bl.a. for ikkekommunalbestyrelses-/ikkeregionsrådsmedlemmer som medlemmer i udvalg).

Af: Økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (RV)
Udvalg: Kommunaludvalget
Samling: 2014-15 (1. samling)
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 05-11-2014
1. behandlet / henvist til udvalg 28-11-2014
Betænkning afgivet 22-01-2015
2. behandlet/direkte til 3. behandling 05-02-2015
3. behandlet, vedtaget 19-02-2015
Ministerområde:
Økonomi- og Indenrigsministeriet
Resumé:
Med lovforslaget bemyndiges økonomi- og indenrigsministeren til at indgå aftale med et andet land om, at kommunal- og regionalpolitikere i et andet land har ret til fravær fra arbejdet i Danmark i samme omfang som danske kommunal- og regionalpolitikere. Forslaget skal fremme grænsependleres ret til fuld deltagelse i demokratiet gennem varetagelse af disse politiske hverv.

Lovforslaget handler desuden om at afskaffe dispensationsmulighederne for bl.a. ikkekommunalbestyrelses-/ikkeregionsrådsmedlemmer som medlemmer af og observatører i udvalg og for, at andre end kommunalbestyrelsens formand (borgmesteren) kan være formand for kommunens økonomiudvalg, og at en anden end regionsrådsformanden kan være formand for forretningsudvalget i regionen.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 108 (V, S, DF, RV, SF, EL, LA, KF, UFG), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.