L 48 Forslag til lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning, lov om varmeforsyning, lov om tilskud til fremme af vedvarende energi i virksomheders produktionsprocesser, biobrændstofloven og lov om fremme af besparelser i energiforbruget.

(Erhvervsrettet lempelse af PSO-betaling for elektricitet, afskaffelse af tilskudsordning til ikkekvoteomfattet elproduktion, afskaffelse af PSO-betaling for gas, fravigelse af iblandingsprocent for biobrændstoffer, faktureringsoplysninger m.v. til energiforbrugere, ændring af klageregler m.v.).

Af: Klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (RV)
Udvalg: Klima-, Energi- og Bygningsudvalget
Samling: 2014-15 (1. samling)
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 30-10-2014
1. behandlet / henvist til udvalg 11-11-2014
Betænkning afgivet 11-12-2014
2. behandlet/direkte til 3. behandling 16-12-2014
3. behandlet, vedtaget 18-12-2014
Ministerområde:
Klima-, Energi- og Bygningsministeriet
Resumé:
Lovforslaget gennemfører dele af den aftale om Vækstpakke 2014, som regeringen (Socialdemokratiet og Radikale Venstre), Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten indgik den 14. juli 2014.

Lovforslaget gennemfører de dele af aftalen, der omhandler den generelle erhvervsrettede lempelse af betaling til PSO for elektricitet, afskaffelse af tilskudsordningen til ikkekvoteomfattet elproduktion og afskaffelse af betaling til PSO for gas. Lovforslaget tilpasser desuden lov om tilskud til fremme af vedvarende energi i virksomheders produktionsprocesser til EU's nye statsstøtteregler, og der indføres regler i biobrændstofloven om fravigelse af iblandingsprocenten for biobrændstoffer. Endelig sikres en gennemførelse af energieffektiviseringsdirektivets bestemmelser om, at slutkunder skal sikres ret til at modtage fakturaer baseret på det faktiske forbrug.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 105 (V, S, DF, RV, SF, EL, LA, UFG), imod stemte 5 (KF), hverken for eller imod stemte 0.