L 167 Forslag til lov om ændring af ligningsloven, boafgiftsloven, fondsbeskatningsloven, skatteforvaltningsloven og forskellige andre love.

(Skattelypakke om trusts, værdiansættelse af aktiver i forbindelse med bindende svar og international omgåelsesklausul samt udskydelse af selvangivelsesfristen for selskaber m.v., lempelse af sanktionen ved manglende registrering af underskud og korrektion af satserne for vægtafgift af personbiler m.v.).

Af: Skatteminister Benny Engelbrecht (S)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2014-15 (1. samling)
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 20-03-2015
1. behandlet / henvist til udvalg 27-03-2015
Betænkning afgivet 09-04-2015
2. behandlet/direkte til 3. behandling 14-04-2015
3. behandlet, vedtaget 21-04-2015
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Lovforslaget udmønter aftalen fra december 2014 om en styrket indsats mod skattely mellem regeringen (Socialdemokraterne og Radikale Venstre), Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten, der kræver ny lovgivning på skatteområdet.

Elementerne i lovforslaget, der følger af skattelyaftalen, er en beskatning af stifteren af trusts, som skal mindske mulighederne for aggressiv skatteplanlægning, en fair beskatning, når aktiver føres ud af landet, og indførelse af en international omgåelsesklausul i dansk skattelovgivning.

Lovforslaget indeholder desuden elementer i relation til den digitale underskudsberegning for selskaber m.v., der udskydes mindst 1 år. Endelig indeholder lovforslaget en korrektion af satserne for vægtafgift af ældre personbiler og campingvogne.

Den styrkede indsats mod grænseoverskridende skatteunddragelse og anvendelsen af skattely vil kunne forebygge, at der i visse år opstår et betydeligt utilsigtet mindreprovenu.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 74 (S, DF, RV, SF, EL, KF (ved en fejl)), imod stemte 5 (LA), hverken for eller imod stemte 28 (V).