B 89 Forslag til folketingsbeslutning om at give offentlige myndigheder og selskaber mulighed for at fravælge at indgå aftaler med selskaber, der arbejder i skattely.

Udvalg: Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget
Samling: 2014-15 (1. samling)
Status: Bortfaldet

Om beslutningsforslaget

Sagsgang:
Fremsat 10-03-2015
1. behandlet/henvist til udvalg 24-04-2015
Ministerområde:
Erhvervs- og Vækstministeriet
Resumé:
Med forslaget pålægges regeringen at give Folketinget en grundig redegørelse for EU-retlige aspekter forbundet med at udelukke skattelyselskaber fra at deltage i offentlige udbud m.v. Forslaget skal derudover sikre, at dansk lovgivning udformes, så den inden for gældende EU-regler, og indtil disse er ændret, giver mulighed for at udelukke skattelyselskaber. Desuden skal der kunne stilles krav om, at selskaber, der byder på eller udfører aktiviteter for en offentlig køber, skal redegøre for den selskabskonstruktion, firmaet indgår i. Endelig pålægges regeringen at arbejde for, at kommuner, regioner og statslige institutioner og myndigheder må inddrage skatteforhold, når der skal tages stilling til bud.

Formålet er at gøre det muligt for offentlige myndigheder og selskaber at udelukke virksomheder fra at vinde udbud af offentlige opgaver, hvis de pågældende virksomheder er baseret i skattely eller på anden måde unddrager sig den generelle beskatning af selskabets fortjeneste.