B 65 Forslag til folketingsbeslutning om økonomisk hjælp til grundejere i forbindelse med kommunalt påbud om adskillelse af regnvand og spildevand.

Udvalg: Miljøudvalget
Samling: 2014-15 (1. samling)
Status: Bortfaldet

Om beslutningsforslaget

Sagsgang:
Fremsat 03-02-2015
1. behandlet/henvist til udvalg 27-03-2015
Ministerområde:
Miljøministeriet
Resumé:
Et led i klimatilpasningen er at etablere mulighed for at håndtere regnvand uden for det kloaksystem, der håndterer almindeligt spildevand. I dag er det den enkelte grundejer, der på egen grund skal implementere den løsning, kommunen påbyder, og betale herfor. Det betyder, at implementeringen for et område ikke vil ske samtidig, men over en årrække. Samtidig påføres den enkelte grundejer betydelige engangsudgifter, der ofte er i størrelsesordenen 30.000 til 50.000 kr., hvilket mange ikke har mulighed for at finansiere. Det er derfor nødvendigt at sikre gode finansieringsmuligheder for alle borgere, så samfundsøkonomisk og miljømæssigt fornuftige løsninger ikke bremses.

Med beslutningsforslaget pålægges regeringen at sikre fornuftige finansieringsmuligheder for grundejere, der skal have udført arbejde på egen grund i forbindelse med kommunalt påbud om kloakarbejde og/eller LAR (lokal afledning af regnvand) som led i spildevandsplanernes indsats for klimatilpasning.