L 85 Forslag til lov om ændring af færdselsloven.

(Ændring af kravene til godkendelse som kørelærer).

Af: Justitsminister Morten Bødskov (S)
Udvalg: Retsudvalget
Samling: 2013-14
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 27-11-2013
1. behandlet / henvist til udvalg 10-12-2013
Betænkning afgivet 06-02-2014
2. behandlet/direkte til 3. behandling 25-02-2014
3. behandlet, vedtaget 11-03-2014
Ministerområde:
Justitsministeriet
Resumé:
Formålet med loven er at give kørelæreruddannelsen et kvalitetsløft og at indføre krav om, at kørelærere løbende efteruddannes. Med loven gennemføres en række anbefalinger fra et udvalg nedsat af justitsministeren bestående af repræsentanter fra offentlige og private aktører inden for området, herunder repræsentanter fra kørelærerbranchen, der har haft til opgave at komme med konkrete forslag til ændringer af kørelæreruddannelsen, der kan bidrage til at højne kvaliteten i køreundervisningen.

Loven indebærer bl.a., at der som en ny betingelse for at kunne starte på kørelæreruddannelsen stilles krav om, at ansøgeren har gennemført et pædagogisk undervisningsforløb godkendt af justitsministeren som adgangsgivende til kørelæreruddannelsen.

Derudover indebærer loven, at der som et nyt adgangskrav for at kunne påbegynde kørelæreruddannelsen stilles krav om, at ansøgeren har kørekort til kategori A (stor motorcykel), B (almindelig bil), C (stor lastbil) og C/E (stor lastbil med stort påhængskøretøj) samt kørekort til erhvervsmæssig personbefordring.

Endelig indebærer loven, at fornyelsen af godkendelsen som kørelærer bl.a. betinges af, at indehaveren har deltaget i obligatorisk efteruddannelse.

Loven træder i kraft den 1. april 2014.
Afstemning:
Vedtaget 105 stemmer for forslaget (V, S, DF, RV, SF, EL, KF) 6 stemmer imod forslaget (LA, UFG) 0 stemmer hverken for eller imod forslaget