L 45 Forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v.

(Ny definition af ghettoområder og videregivelse af oplysninger om lejere).

Af: Minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S)
Udvalg: By- og Boligudvalget
Samling: 2013-14
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 31-10-2013
1. behandlet / henvist til udvalg 14-11-2013
Betænkning afgivet 12-12-2013
2. behandlet/direkte til 3. behandling 17-12-2013
3. behandlet, vedtaget 19-12-2013
Ministerområde:
Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter
Resumé:
Loven medfører, at de eksisterende kriterier for udvælgelsen af de udsatte boligområder udvides med to nye kriterier vedrørende uddannelse og indkomst.

Herudover medfører loven, at der indføres udtrykkelig hjemmel til, at politiet kan videregive oplysninger om strafferetlige afgørelser til almene boligorganisationer, når videregivelse er nødvendig som led i en eksisterende tryghedsskabende indsats i det pågældende område, samt mulighed for, at boligorganisationer, som har boliger i samme boligområde, hvor der er en tryghedsskabende indsats, kan videregive visse oplysninger om lejere, som har fået opsagt eller ophævet deres lejemål, til hinanden.

Loven er en udmøntning af aftale af 10. juni 2013 mellem regeringen (Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti), Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti om bl.a. nye ghettokriterier og om initiativer, som skal styrke de almene boligorganisationers mulighed for at skride ind over for utryghedsskabende lejere.
Afstemning:
Vedtaget 59 stemmer for forslaget (S, RV, SF, LA, KF, UFG) 48 stemmer imod forslaget (V, DF, EL) 0 stemmer hverken for eller imod forslaget