L 4 Forslag til lov om ændring af fusionsskatteloven, selskabsskatteloven, ejendomsværdiskatteloven og forskellige andre love.

(Skattefri omstrukturering med deltagelse af selskaber hjemmehørende i EØS-lande, skattefri sammenlægning af vandforsyninger og nedslag for ejendomsværdiskatten m.v.).

Af: Skatteminister Holger K. Nielsen (SF)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2013-14
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 02-10-2013
1. behandlet / henvist til udvalg 10-10-2013
Betænkning afgivet 21-11-2013
2. behandlet/direkte til 3. behandling 26-11-2013
3. behandlet, vedtaget 28-11-2013
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Loven indeholder bl.a. følgende elementer:
- Selskaber i EØS-lande, der ikke samtidig er medlemmer af EU, får samme adgang til at deltage i skattefri fusioner, spaltninger og tilførsler af aktiver som selskaber i EU-lande. Der indføres adgang til skattefri virksomhedsomdannelse til selskaber i sådanne EØS-lande.
- Ejendomsværdiskatteloven ændres, så nedslagsreglerne for folkepensionister også kommer til at gælde for personer med bopæl uden for Danmark.

De nævnte ændringer gennemføres for at bringe de eksisterende regler i overensstemmelse med EU-retten. Med loven bliver der desuden adgang til at foretage skattefri sammenlægninger af skattepligtige og skattefri vandforsyninger, og Energinet.dk får mulighed for skattefrit at tilføre aktiver ved overdragelse af virksomhed til et datterselskab, der er omfattet af fuld selskabsskattepligt til Danmark.
Afstemning:
Vedtaget 86 stemmer for forslaget (V, S, RV, SF, LA, KF, UFG) 21 stemmer imod forslaget (DF, EL) 0 stemmer hverken for eller imod forslaget