L 35 Forslag til lov om autorisation af virksomheder på el-, vvs- og kloakinstallationsområdet.

Af: Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S)
Udvalg: Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget
Samling: 2013-14
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 09-10-2013
1. behandlet / henvist til udvalg 05-11-2013
Betænkning afgivet 03-04-2014
2. behandlet/direkte til 3. behandling 08-04-2014
3. behandlet, vedtaget 10-04-2014
Ministerområde:
Erhvervs- og Vækstministeriet
Resumé:
Loven indfører en ny fælles autorisationsordning på el-, vvs- og kloakinstallationsområdet og afskaffer samtidig den personlige autorisation og det personlige strafansvar på el-autorisationsområdet. Endvidere bliver egenkontrolsystemet på området fælles for alle virksomheder, der har autorisation på de tre områder.

Loven indfører tillige – som alternativ til den fulde autorisation – delautorisationer inden for en afgrænset del af el- og vvs-autorisationsområdet. Endelig bliver lovgivningskravene om, hvilke faglige kvalifikationer medarbejdere i autoriserede vvs-installatørvirksomheder skal opfylde, fjernet for at sikre et bredere rekrutteringsgrundlag.

Loven er en del af regeringens konkurrencepolitiske udspil og har bl.a. til formål at skabe en mere moderne og fremtidssikret autorisationsordning med mindre detailregulering af virksomhederne og større konkurrence.

Loven trådte i kraft den 2. juni 2014.
Afstemning:
Vedtaget 78 stemmer for forslaget (V, S, RV, SF, LA, UFG) 27 stemmer imod forslaget (DF, EL, KF) 0 stemmer hverken for eller imod forslaget