L 34 Forslag til lov om sommerhuse på fremmed grund.

Af: Minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S)
Udvalg: By- og Boligudvalget
Samling: 2013-14
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 09-10-2013
1. behandlet / henvist til udvalg 22-10-2013
Betænkning afgivet 27-02-2014
2. behandlet/direkte til 3. behandling 13-03-2014
3. behandlet, vedtaget 18-03-2014
Ministerområde:
Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter
Resumé:
Loven indebærer en regulering af forholdet mellem ejeren af en grund og en lejer, når lejeren har opført et sommerhus på grunden.

Loven indeholder fire elementer:
1. Når lejeren har opført sommerhuset på grunden, gælder loven for lejeforholdet. Det er den oprindelig aftalte leje, der fortsat er gældende. Det følger af loven, at det kan aftales, at lejen kan reguleres årligt med udviklingen i nettoprisindekset. Endvidere kan hver af parterne 5 år efter lejefastsættelsen eller seneste tilpasning forlange lejen reguleret til den aktuelle markedsleje. For eksisterende lejeaftaler får loven virkning ved genforhandling.
2. Ved genudlejning til en nuværende lejer eller til en ny lejer kan der ikke aftales en leje, som væsentligt overstiger markedslejen for grunden.
3. Hvis lejeren ønsker at afhænde sommerhuset, kan lejeren indsætte en anden lejer i sit sted. Udlejeren er forpligtet til at fortsætte lejeforholdet med den nye lejer på uændrede vilkår.
4. Lejeren kan frit opsige lejeforholdet med 6 måneders opsigelsesfrist. Udlejeren har ikke en tilsvarende adgang til at opsige lejeaftalen.
Afstemning:
Vedtaget 55 stemmer for forslaget (S, RV, SF, EL, UFG) 53 stemmer imod forslaget (V, DF, LA, KF) 0 stemmer hverken for eller imod forslaget