L 158 Forslag til lov om ændring af forskellige lovbestemmelser om ansøgninger, anmeldelser, meddelelser, anmodninger og erklæringer til offentlige myndigheder.

(Overgang til obligatorisk digital selvbetjening, for så vidt angår ansøgning om byggetilladelse, ansøgning om forældremyndighed, barnets bopæl, samvær m.v., anmodning om separation og skilsmisse, ansøgning om børne- og ægtefællebidrag, ansøgning om lån til beboerindskud, ansøgning om parkeringslicens og anmodning om attestationer efter lov om Det Centrale Personregister m.v.).

Af: Finansminister Bjarne Corydon (S)
Udvalg: Kommunaludvalget
Samling: 2013-14
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 18-03-2014
1. behandlet / henvist til udvalg 25-03-2014
Betænkning afgivet 08-05-2014
2. behandlet/direkte til 3. behandling 20-05-2014
3. behandlet, vedtaget 27-05-2014
Ministerområde:
Finansministeriet
Resumé:
Med loven skal borgere, der kan, benytte de digitale løsninger, som de offentlige myndigheder stiller til rådighed på en række nye områder, f.eks. ansøgning om byggetilladelse, forældremyndighed, anmodning om separation og skilsmisse, ansøgning om lån til beboerindskud, parkeringslicens m.v. Loven er samtidig med til at sikre, at der tages hånd om borgere, der af den ene eller anden årsag ikke kan anvende de digitale selvbetjeningsløsninger.
Afstemning:
Vedtaget 99 stemmer for forslaget (V, S, DF, RV, SF, LA, KF, UFG) 8 stemmer imod forslaget (EL) 0 stemmer hverken for eller imod forslaget