Skatteudvalget 2013-14
L 144
Offentligt
1363071_0001.png
1363071_0002.png
29. april 2014J.nr. 13-0110541
Til Folketinget – SkatteudvalgetVedrørende L 144 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabs-skatteloven og skattekontrolloven. (Selskaber m.v.s registrering af fremførselsberettigedeunderskud, oplysningspligt om erhvervelse af visse aktier og investeringsbeviser m.v.,selvangivelse af kildeartsbegrænsede tab m.v.)Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 8 af 27. april 2014. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Dennis Flydtkjær (DF).
Morten Østergaard/ Lise Bo Nielsen

Spørgsmål

Finder ministeren ikke, at det er en for stor administrativ byrde at pålægge virksomheder-ne alene af hensyn til nogle IT-systemkonstruktørers ønsker til en ideel verden? Erfarin-gerne viser, at disse IT-konstruktører som hovedregel er alt for optimistiske med hensyntil, hvor hurtigt SKATs systemer kan være klar og alt for ambitiøse med hensyn til, hvadsystemerne kan. Bør hensynet til at pålægge virksomhederne mindst mulige yderligereadministrative byrder ikke veje tungere end nogle systemkonstruktørers ideelle (og ofteurealistiske) ønsker?

Svar

Jeg kan forsikre om, at hverken jeg eller regeringen fremsætter lovforslag af hensyn til IT-systemkonstruktørers ønsker.Lovforslaget om registrering af selskabers underskud har til formål at understøtte opret-telsen af underskudsregisteret. Underskudsregisteret skal blandt andet sikre, at underskudikke uretmæssigt fratrækkes flere gange, eller at underskud anvendes af selskaber, somikke er berettigede hertil, hvorved den skattepligtige indkomst nedbringes på et forkertgrundlag.Underskudsregisteret løser samtidig et andet behov, nemlig at lette selskabernes admini-strative byrder på sigt. Reglerne for underskudsfremførsel og -fordeling er relativt kom-plicerede, i særdeleshed når selskaber er sambeskattede. Når underskudsregisteret er sat idrift, skal selskaberne m.v. ikke længere selv fremføre og fordele underskud for tidligereindkomstår, denne proces vil automatisk blive håndteret af underskudsregisteret.Med underskudsregisteret opnår selskaberne således administrative lettelser, samtidig medat de offentlige finanser sikres mod uberettigede tab.
Side 2af 2