Skatteudvalget 2013-14
L 144
Offentligt
1368401_0001.png
1368401_0002.png
13. maj 2014J.nr. 13-0110541
Til Folketinget – SkatteudvalgetVedrørende L 144 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabs-skatteloven og skattekontrolloven. (Selskaber m.v.s registrering af fremførselsberettigedeunderskud, oplysningspligt om erhvervelse af visse aktier og investeringsbeviser m.v.,selvangivelse af kildeartsbegrænsede tab m.v.)Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 17af 29. april 2014.Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Torsten Schack Pedersen (V).
Morten Østergaard/ Lise Bo Nielsen

Spørgsmål

Hvis en virksomhed i forbindelse med en skattefri omstrukturering har placeret et under-skud i et forkert selskab, indebærer dette så, at det selskab, der havde ret til underskuddet,fortaber det?

Svar

Hvis fremførselsberettigede underskud er indberettet til underskudsregisteret med forker-te beløb, og dermed ikke svarer til de oprindelige skatteansættelser, kan SKAT korrigerebeløbene i underskudsregisteret. Dette gælder også, hvis et selskab m.v. ved en fejl harangivet et fremførselsberettiget underskud hos et forkert selskab m.v.Har et selskab m.v. således i den indberettede saldo inkluderet et tidligere underskud medet forkert beløb i forhold til årets resultat, vil SKAT kunne korrigere det forkerte beløb isaldoen. Hvis det derimod er det tidligere års resultat, der ønskes rettet, kræver det ensærskilt ændring af ansættelsen for det pågældende år, inden den indberettede saldo kankonsekvensrettes. En særskilt ændring af et tidligere indkomstår kan kun ske i overens-stemmelse med skatteforvaltningslovens §§ 26 og 27.Jeg kan i øvrigt henvise til mine svar på spørgsmål 10 og 14.
Side 2af 2