L 91 Forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven.

(Henstand med exitskat ved selskabers overførsel af aktiver og passiver til et andet EU-/EØS-land).

Af: Skatteminister Holger K. Nielsen (SF)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2013-14
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 04-12-2013
1. behandlet / henvist til udvalg 19-12-2013
Betænkning afgivet 21-01-2014
2. behandlet/direkte til 3. behandling 30-01-2014
3. behandlet, vedtaget 06-02-2014
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Loven er en opfølgning på en afgørelse fra EU-Domstolen af 18. juli 2013 om de danske regler vedrørende beskatning af selskaber m.v., der overfører aktiver eller passiver til andre EU-/EØS-lande, dvs. exitbeskatning. EU-Domstolen fandt, at de danske exitskatteregler for selskaber ikke fuldt ud er i overensstemmelse med EU-retten, fordi exitskatten kræves betalt med det samme, og der således ikke er mulighed for at vælge henstand med betaling af skatten. Loven bringer de danske exitskatteregler i overensstemmelse med EU-retten.

Loven indebærer en justering af reglerne om beskatning ved et selskabs overførsel af aktiver og passiver til et andet EU-/EØS-land. Der etableres med loven en henstandsordning (afdragsordning), der gør det muligt at udskyde betalingen af exitskatten mod forrentning. Henstandsbeløbet afdrages i takt med, at der oppebæres afkast (indtægter, gevinster, udbytter) af de overførte aktiver, som ville være blevet beskattet i Danmark, hvis aktiverne var forblevet her i landet. Dog skal det årlige afdrag mindst udgøre et beløb svarende til 1/7 af den opgjorte exitskat. Henstandsperioden er således maksimalt 7 år.
Afstemning:
Vedtaget 92 stemmer for forslaget (V, S, RV, SF, LA, KF) 22 stemmer imod forslaget (DF, EL, UFG) 0 stemmer hverken for eller imod forslaget