Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14
L 7 Bilag 4
Offentligt
1298701_0001.png
1298701_0002.png
1298701_0003.png
1298701_0004.png
Til lovforslag nr.L 7
Folketinget 2013-14
Betænkning afgivet af Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik den 0. november 2013
Udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af udlændingeloven(Gennemførelse af den reviderede Dublinforordning af 26. juni 2013)[af justitsministeren (Morten Bødskov)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 2. oktober 2013 og var til1. behandling den 10. oktober 2013. Lovforslaget blev efter1. behandling henvist til behandling i Udvalget for Udlæn-dinge- og Integrationspolitik.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i <> møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og justitsministeren sendte den 22. august2013 dette udkast til udvalget, jf. UUI alm. del - bilag 139(2012-13). Den 1. oktober 2013 sendte justitsministeren deindkomne høringssvar og et notat herom til udvalget. Den 8.oktober 2013 sendte justitsministeren supplerende hørings-svar til udvalget.SpørgsmålUdvalget har stillet 21 spørgsmål til justitsministeren tilskriftlig besvarelse, som denne har besvaret.2. Indstillinger [og politiske bemærkninger]<>Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin ogJavnaðarflokkurin var på tidspunktet for betænkningens af-givelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillingereller politiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen.
Trine Bramsen (S) Troels Ravn (S)fmd.Karen J. Klint (S) Lennart Damsbo-Andersen (S) Maja Panduro (S)Ole Hækkerup (S) Sophie Hæstorp Andersen (S) Zenia Stampe (RV) Liv Holm Andersen (RV) Marlene Borst Hansen (RV)Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) Anne Baastrup (SF) Johanne Schmidt-Nielsen (EL) Pernille Skipper (EL)Jørgen Arbo-Bæhr (EL) Jakob Engel-Schmidt (V) Peter Christensen (V) Karen Ellemann (V) Michael Aastrup Jensen (V)Fatma Øktem (V) Karen Jespersen (V) Karsten Lauritzen (V) Inger Støjberg (V) Martin Henriksen (DF)Peter Skaarup (DF)nfmd.Christian Langballe (DF) Marie Krarup (DF) Merete Riisager (LA) Tom Behnke (KF)Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
DokumentIdJournalnummer
2
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Radikale Venstre (RV)Socialistisk Folkeparti (SF)Enhedslisten (EL)Liberal Alliance (LA)
4745221615129
Det Konservative Folkeparti (KF)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Sambandsflokkurin (SP)Javnaðarflokkurin (JF)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
811111
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 7Bilagsnr. Titel1Høringssvar og høringsnotat, fra justitsministeren2Høringssvar modtaget i Justitsministeriet efter udløbet af høringsfri-sten3Tidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetOversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 7Spm.nr.12TitelSpm. om en kvartalsvis afrapportering af klagesager over Dublin-af-gørelser, til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om et nyt 2. punktum i udlændingelovens § 36, stk. 1 vil betydeet fald i antallet af frihedsberøvelser af udlændinge, til justitsministe-ren, og ministerens svar herpåSpm. om kommentar til Dansk Flygtningehjælps bemærkning i orga-nisationens høringssvar om, at frihedsberøvelse ikke bør kunne opret-holdes i situationer, hvor det anmodede land har afvist Udlændinge-styrelsens anmodning om overtagelse eller tilbagetagelse, til justitsmi-nisteren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvordan det sikres, at kravene i Dublin-forordningens arti-kel 26 opfyldes, til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm., om kommentar til bemærkningen i høringssvaret fra RefugeesWelcome om, at "Institutionen Ellebæk er på alle måder at betragtesom et fængsel", til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvilke klagefrister der efter den reviderende Dublin-forord-ning vil gælde i Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Holland og Stor-britannien, til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm., om en absolut klagefrist kan kollidere med internationale kon-ventionsmæssige forpligtelser og almindelige forvaltningsretlige prin-cipper, til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om ministeren vil bekræfte, at den nye Dublinforordning i arti-kel 27, stk. 3 indeholder tre valgmuligheder, som Folketinget kan væl-ge imellem ved gennemførelsen af forordningen i dansk ret vedrøren-de, hvorvidt en klage over en afgørelse om overførsel skal tillæggesopsættende virkning, til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om ministeren vil bekræfte, at det vil være i overensstemmelsemed forordningen at klager over afgørelser om overførsel efter Dub-linforordningen ikke automatisk tillægges opsættende virkning, til ju-stitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om ministeren vil bekræfte, at det er regeringen, der har beslut-tet, at en klage over en afgørelse om overførsel skal tillægges opsæt-tende virkning, samt bekræfte, at regeringen kunne have valgt to andremodeller, til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om ministeren vil bekræfte, at regeringen i overensstemmelsemed den nye Dublinforordning kunne have valgt en anden aktør end
3
45
6
7
8
9
10
11
4
12
13
14
15
16
17
18192021
Dansk Flygtningehjælp til at yde juridisk bistand, til justitsministeren,og ministerens svar herpåSpm. om ministeren vil oplyse om regeringen forventer, at flere ud-lændinge vil klage over en afgørelse om overførsel, når en klage til-lægges opsættende virkning, til justitsministeren, og ministerens svarherpåSpm. om ministeren finder det hensigtsmæssigt, hvis flere klager overen afgørelse om overførsel, og om ministeren ikke mener, at dette vilvære en belastning for systemet, til justitsministeren, og ministerenssvar herpåSpm. om ministeren vil specificere, hvordan Justitsministeriet i notataf 16. november 2012 til Folketingets Europaudvalg, kom frem til, atforslaget om ændring af Dublin-forordningen ville medføre merudgif-ter på ca. 14,1 mio. kroner årligt, til justitsministeren, og ministerenssvar herpåSpm. om ministeren vil bekræfte, at lovforslaget samlet set medførermerudgifter på 1,9 mio. kroner, til justitsministeren, og ministerenssvar herpåSpm. om ikke ministeren mener, at det undergraver hele systemet ogbaggrunden for Dublinforordningen, når asylansøgere f.eks. ikke kansendes tilbage til Grækenland, til justitsministeren, og ministerens svarherpåSpm. om, hvor mange asylansøgere Danmark kunne have sendt tilGrækenland, såfremt Dublinforordningen fungerede efter hensigten,til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm., om merudgift til indkvartering af asylansøgere på 14 mio. kro-ner, til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvordan udgifterne til indkvartering af asylansøgere blivermindsket, til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm., om den valgte model for behandling af klager, til justitsministe-ren, og ministerens svar herpåSpm., om den valgte model for behandling af klager, til justitsministe-ren, og ministerens svar herpå