L 54 Forslag til lov om ændring af færdselsloven og lov om offentlige veje.

(Forhøjelse af afgiften for parkering til gene for personer med handicap m.v. og bedre forbrugerbeskyttelse på parkeringsområdet).

Af: Justitsminister Morten Bødskov (S)
Udvalg: Retsudvalget
Samling: 2013-14
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 31-10-2013
1. behandlet / henvist til udvalg 08-11-2013
Betænkning afgivet 23-01-2014
2. behandlet/direkte til 3. behandling 18-02-2014
3. behandlet, vedtaget 20-02-2014
Ministerområde:
Justitsministeriet
Resumé:
Formålet med loven er for det første at fordoble afgiften for overtrædelse af reglerne om handicapparkering og om parkering foran ind- og udkørsel.

For det andet er formålet med loven, at kommunerne ikke længere i samme grad som hidtil skal kunne fastsætte lokale regler for parkering (udstede lokale parkeringsbekendtgørelser). Der indføres således ens regler over hele landet for, hvornår der må parkeres med to hjul på fortov, og hvornår en bil, der er havareret, anses for parkeret. Kommunerne skal dog fortsat kunne udstede lokale parkeringsregler, der gælder for tunge køretøjer, påhængskøretøjer og særligt indrettede køretøjer. Der indføres samtidig mere åbenhed omkring sådanne lokale regler, herunder at de skal offentliggøres samlet på én hjemmeside.

Loven indebærer endvidere, at det offentlige skal kunne pålægge tre afgifter for samme overtrædelse af parkeringsreglerne, at der dog højst kan pålægges én parkeringsafgift pr. påbegyndt kalenderdøgn, og at en ny afgift tidligst kan pålægges 24 timer efter den forrige afgift. Desuden indføres der bindende regler for skiltning på private parkeringspladser, hvis der skal kunne pålægges en afgift for overtrædelse af vilkårene på pladsen.

Loven træder i kraft den 1. marts 2014.
Afstemning:
Vedtaget 105 stemmer for forslaget (V, S, DF, RV, SF, EL, KF, UFG) 5 stemmer imod forslaget (LA) 0 stemmer hverken for eller imod forslaget