Skatteudvalget 2013-14
L 4 Bilag 8
Offentligt
1302417_0001.png
1302417_0002.png
1302417_0003.png
1302417_0004.png
1302417_0005.png
J.nr. 13-0160913
TilFolketinget – SkatteudvalgetVedrørende L 4 - Forslag til lov om ændring af fusionsskatteloven,skatteloven, ejendomsværdiskatteloven og forskellige andre love (Skattefriomstrukturering med deltagelse af selskaber hjemmehørende i EØS-lande,skattefri sammenlægning af vandforsyninger og nedslag for ejendomsværdi-skatten m.v.)Hermed sendes ændringsforslag, som jeg ønsker at stille til 2. behandlingen afovennævnte lovforslag. Ændringsforslaget erstatter ændringsforslag af 18. no-vember 2013 (bilag 6).
Holger K. Nielsen/Lise Bo Nielsen
1/5
ÆndringsforslagtilForslag tillov om ændring af fusionsskatteloven, selskabsskatteloven, ejendomsværdi-skatteloven og forskellige andre love (Skattefri omstrukturering med deltagelse af selska-ber hjemmehørende i EØS-lande, skattefri sammenlægning af vandforsyninger og ned-slag for ejendomsværdiskatten m.v.) (L4)
Til titlen
1)Undertitlen affattes således:”(Skattefri omstrukturering med deltagelse af selskaber hjemmehørende i EØS-lande, skattefrisammenlægning af vandforsyninger og nedslag i ejendomsværdiskatten m.v.)”[Præciseringaf lovforslagetsundertitel]Til § 12)Nr. 12affattes således:
”12.I § 15 c indsættes efter stk. 7 som nye stykker:”Stk.8.Bestemmelserne i dette kapitel finder tilsvarende anvendelse ved tilførsel af aktiver,der foretages af Energinet.dk, jf. selskabsskattelovens § 1, stk. 1, nr. 2 g, dog under forud-sætning af at det modtagende selskab beskattes i henhold til selskabsskattelovens § 1, stk.1, nr. 1.Stk. 9.Stk. 1 finder tilsvarende anvendelse, hvis det indskydende eller modtagende ellerbegge selskaber er hjemmehørende i EU/EØS, er registreret i en stat, der er medlem af EØSog ikke samtidig medlem af EU, er et selskab, som svarer til et dansk aktie- eller anparts-selskab, og den kompetente myndighed i den stat, hvor selskabet er hjemmehørende, skaludveksle oplysninger med de danske myndigheder efter en dobbeltbeskatningsoverens-komst, en anden international overenskomst eller konvention eller en administrativt indgåetaftale om bistand i skattesager.Stk. 10.Bestemmelserne i dette kapitel finder tilsvarende anvendelse ved tilførsel af akti-ver, der foretages af Danpilot, jf. selskabsskattelovens § 1, stk. 1, nr. 2 j, dog under forud-sætning af at det modtagende selskab beskattes i henhold til selskabsskattelovens § 1, stk.1, nr. 1.”Stk. 8 bliver herefter stk. 11.”[Ændring som følge af, at lov om Danpilot endnu ikke er trådt i kraft]
Til § 22/5
3)Nr. 7affattes således:
”7.Efter§ 13 H indsættes:”§13 I.Et vandforsyningsselskab m.v., der er omfattet af § 1, stk. 1, nr. 2 h, eller § 1, stk.1, nr. 1, jf. § 2, stk. 1, i lov om vandsektorens organisering og økonomiske forhold, og somved en sammenlægning med et vandforsyningsselskab m.v., der er omfattet af § 3, stk. 1,nr. 4 a, modtager formueni dette vandforsyningsselskab m.v., kan vælge ikke at medregneden modtagne formue ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst.Stk. 2.Hvis det modtagende vandforsyningsselskab m.v. efter stk. 1 har valgt, at den for-mue, som vandforsyningsselskabet m.v. har modtaget ved sammenlægningen, ikke skalmedregnes ved opgørelsen af den skattepligtig indkomst, fastsættes det modtagende vand-forsyningsselskabs m.v. indgangsværdier for modtagne afskrivningsberettigede aktiver til 0kr. Indgangsværdierne for modtagne aktiver og passiver, der ikke omfattes af 1. pkt., fast-sættes efter reglerne i § 5 D, stk. 8-10.””[Udvidelse af bestemmelsen til at omfatte vandforsyninger organiseret som aktieselskaber ogindførelse af valgmulighed mellem skattefri og skattepligtig sammenlægning]
Ny paragraf
4)Efter § 5 indsættes som ny paragraf:
”§ 01I lov nr. 600 af 12. juni 2013om Danpilot foretages følgende ændring:1.§19, nr. 2,ophæves.”[Konsekvensændring som følge af ændringsforslag nr. 2]
Til § 65)Stk.1affattes således:
”Stk.1.Loven træder i kraft den 6. december 2013,jf. dog stk. 8.”[Ændring som følge af, at lov om Danpilot endnu ikke er trådt i kraft]6)Som stk. 8 indsættes:
”Stk. 8.Erhvervs-og vækstministeren fastsætter tidspunktet for ikrafttræden af fusionsskat-telovens § 15 c, stk. 10, som indsat ved § 1, nr. 12.”[Ændring som følge af, at lov om Danpilot endnu ikke er trådt i kraft]Side 3
Bemærkninger
Til nr. 1Der er tale om en sproglig justering af lovforslagets undertitel, så der i stedet for ”nedslag forejendomsværdiskatten m.v.” står ”nedslag i ejendomsværdiskatten m.v.”.
Til nr. 2Der er tale om en konsekvensændring som følge af, at lov nr. 600 af 12. juni 2013 om Danpilotendnu ikke er trådt i kraft. Erhvervs- og vækstministeren sætter loven i kraft.Med § 19, nr. 2, i lov om Danpilot indføres et nyt stk. 8 i fusionsskattelovens § 15 c. Ved dettelovforslags § 1, nr. 12, indføres der tillige et nyt stk. 8 og 9 i fusionsskattelovens § 15 c. Det erderfor nødvendigt at foretage rykning af fusionsskattelovens § 15 c, stk. 8, som affattet ved §19, nr. 2, i lov om Danpilot. Ændringen gennemføres ved at § 19, nr. 2, i lov om Danpilotind-sættes som § 15 c, stk. 10, i fusionsskatteloven. Samtidig ophæves § 19, nr. 2, i lov om Danpi-lot, jf. ændringsforslag nr. 4.Det foreslås, at erhvervs- og vækstministeren sætter denne ændring i kraft, som det i øvrigtgælder for lov om Danpilot.
Til nr. 3Det foreslås at udvide den foreslåede bestemmelse, så vandforsyningsselskaber, der er organi-seret som aktieselskaber, også kan overtage et skattefrit vandforsyningsselskab uden beskat-ning.Uanset om et vandforsyningsselskab er organiseret som et aktieselskab eller et selskab m.v.omfattet af selskabsskattelovens § 1, stk. 1, nr. 2 h, opgøres den skattepligtige indkomst efter dealmindelige regler for fuldt skattepligtige selskaber. Der bør derfor ikke være forskel på, om etskattefritaget vandforsyningsselskab m.v. sammenlægges med et vandforsyningsselskab omfat-tet af selskabsskattelovens § 1, stk. 1, nr. 1, eller § 1, stk. 2, nr. 2 h.Det foreslås samtidig, at det gøres valgfrit, om det modtagende vandforsyningsselskab m.v.vælger den skattefri eller skattepligtige sammenlægningsmetode.Såfremt skattefriheden ikke vælges, tilskudsbeskattes det modtagende skattepligtige vandforsy-ningsselskab m.v. af værdien af nettoformuen på overtagelsestidspunktet. Årsagen til, at dersker tilskudsbeskatning af det modtagende selskab, er, at der ikke ydes nogen modydelse forden overtagne formue.Hvis den skattefri sammenlægning ikke vælges, vil indgangsværdierne for de overtagne aktiverog passiver indgå i den skattemæssige åbningsbalance til handelsværdierne på overtagelsestids-punktet. Det modtagende skattepligtige vandforsyningsselskab m.v. angiver ved selvangivel-sen, om den skattefri vandforsyningsvirksomhed er overtaget skattefrit eller skattepligtigt efterselskabsskattelovens § 13 I.
Side 4
Til nr. 4Der er tale om en konsekvensændring som følge af ændringsforslag nr. 2. § 19, nr. 2, i lov omDanpilot ophæves og i stedet indsættes bestemmelsen i fusionsskattelovens § 15 c, stk. 10, somaffattet ved ændringsforslag nr. 2.Til nr. 5 og 6Det er nødvendigt, at denne lov træder i kraft inden ikrafttræden af lov om Danpilot. Det fore-slås derfor, at dette lovforslags ikrafttrædelsestidspunkt, jf. § 6, stk. 1, fremrykkes til den 6.december 2013 fra den 1. januar 2014.Det foreslås samtidig i ændringsforslag nr. 6, at erhvervs- og vækstministeren sætterden fore-slåede § 15 c, stk. 10, i kraft,jf. ændringsforslag nr. 2.
Side 5