Beskæftigelsesudvalget 2013-14
L 2 Bilag 6
Offentligt
1305782_0001.png
1305782_0002.png
1305782_0003.png
1305782_0004.png
Til lovforslag nr.L 2
Folketinget 2013-14
Betænkning afgivet af Beskæftigelsesudvalget den 20. november 2013
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v.(Beregning af skattefri præmie til fuldtidsbeskæftigede)[af beskæftigelsesministeren (Mette Frederiksen)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 2. oktober 2013 og var til1. behandling den 8. oktober 2013. Lovforslaget blev efter1. behandling henvist til behandling i Beskæftigelsesudval-get.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i 3 møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring. Den 3. oktober 2013 sendte beskæftigelses-ministeren de indkomne høringssvar og et notat herom tiludvalget.SpørgsmålUdvalget har stillet 5 spørgsmål til beskæftigelsesmini-steren til skriftlig besvarelse, som denne har besvaret. Et afAne Halsboe-Jørgensen (S) Bjarne Laustsen (S) Jens Joel (S) Jan Johansen (S) Leif Lahn Jensen (S)Lennart Damsbo-Andersen (S)fmd.Pernille Rosenkrantz-Theil (S) Nadeem Farooq (RV) Andreas Steenberg (RV)Eigil Andersen (SF) Anne Baastrup (SF) Özlem Sara Cekic (SF) Finn Sørensen (EL) Christian Juhl (EL)Jørgen Arbo-Bæhr (EL) Hans Andersen (V) Louise Schack Elholm (V) Claus Hjort Frederiksen (V)Jakob Engel-Schmidt (V) Peter Juel Jensen (V) Inger Støjberg (V) Ulla Tørnæs (V) Fatma Øktem (V)Bent Bøgsted (DF)nfmd.Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) René Christensen (DF) Pia Adelsteen (DF)Joachim B. Olsen (LA) Benedikte Kiær (KF)Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.udvalgets spørgsmål og beskæftigelsesministerens svar her-på er optrykt som bilag 2 til betænkningen.2. IndstillingerUdvalgetindstiller lovforslaget tilvedtagelse uændret.Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin ogJavnaðarflokkurin var på tidspunktet for betænkningens af-givelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillingereller politiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen.
AX015390
2
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Radikale Venstre (RV)Socialistisk Folkeparti (SF)Enhedslisten (EL)Liberal Alliance (LA)
4745221615129
Det Konservative Folkeparti (KF)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Sambandsflokkurin (SP)Javnaðarflokkurin (JF)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
811111
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 2Bilagsnr.12345TitelHøringsnotat og høringssvar, fra beskæftigelsesministerenUdkast til tidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetEndelig tidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetUdkast til betænkningIntern henvendelse af 16/09-2013 fra Merete Graae, FrederiksværkOversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 2Spm.nr.1TitelSpm. om, hvorvidt efterlønsmodtagere kan komme »i klemme« i reg-lerne og dermed ikke vil modtage den skattefri efterlønspræmie, til be-skæftigelsesministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvor mange efterlønsmodtagere der, til trods for at de eromfattet af reglerne om skattefri efterlønspræmie, vil modtage de fac-to ingen præmie, til beskæftigelsesministeren, og ministerens svar her-Spm. om, hvilke problemer a-kasserne har i forhold til at levere denrette information til deres medlemmer i forbindelse med den skattefriefterlønspræmie, til beskæftigelsesministeren, og ministerens svar her-Spm. om, hvordan ministeren vil sikre, at a-kasserne fremover kan in-formere deres medlemmer korrekt om den skattefri efterlønspræmie,til beskæftigelsesministeren, og ministerens svar herpåSpm. om kommentar til intern henvendelse af 16/09-2013 fra MereteGraae, Frederiksværk, til beskæftigelsesministeren, og ministerenssvar herpå
2
3
4
5
4
Bilag 2Et af udvalgets spørgsmål til beskæftigelsesministeren og dennes svar herpå.Spørgsmålet og beskæftigelsesministerens svar herpå er optaget efter ønske fra Dansk Folkeparti.Spørgsmål 5:Ministeren bedes kommentere intern henvendelse af 16. september 2013 fra Merete Graae, jf. L 2 – bi-lag 7.Svar:Henvendelsen vedrører et spørgsmål fra Merete Graae om, hvordan man er stillet i forhold til optjeningaf skattefri præmie i efterlønsordningen, hvis man ikke har 37 timers arbejde om ugen, men arbejder 28timer om ugen i natarbejde.Idet jeg i øvrigt kan henvise til de specielle bemærkninger til § 1, nr. 1, i lovforslaget, kan jeg fortælle,at personer, der i hele optjeningsperioden for skattefri efterlønspræmie arbejder på fuld overenskomst-mæssig tid, vil få fuld skattefri præmie. Det gælder også for personer, der har en fuld overenskomstmæs-sig tid, der er mindre end 37 timer om ugen.Optjening af skattefri præmie opgøres efter bekendtgørelse om beskæftigelseskrav for lønmodtagere ogdagpengeperiode. Efter bekendtgørelsen kan der som udgangspunkt kun medregnes løntimer, som er ind-berettet til eIndkomstregistret.Det er arbejdsgiverens ansvar at indberette i overensstemmelse med SKATs indberetningsvejledning tileIndkomstregistret.I SKATs indberetningsvejledning står der, at »fuld tid« altid skal indberettes med 160,33 timer om må-neden (37 timer om ugen), uanset om den faktiske arbejdstid har været mere eller mindre.I vejledning om beskæftigelseskrav for lønmodtagere og dagpengeperiode er det angivet, hvordan a-kassen skal handle, hvis a-kassen bliver opmærksom på, at en arbejdsgiver ikke har indberettet det kor-rekte antal løntimer.Venlig hilsenMette Frederiksen