L 147 Forslag til lov om ændring af lov om social service og lov om socialtilsyn.

(Indførelse af takstsystem, godkendelsesordning, kursus i arbejdsgiver- og arbejdslederfunktioner m.v. i ordninger med kontant tilskud til ansættelse af hjælpere og borgerstyret personlig assistance).

Af: Minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold Manu Sareen (RV)
Udvalg: Socialudvalget
Samling: 2013-14
Status: Bortfaldet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 26-02-2014
1. behandlet / henvist til udvalg 18-03-2014
Ministerområde:
Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold
Resumé:
Lovforslaget er en del af en aftale mellem regeringen (Socialdemokraterne, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti), Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance om at justere reglerne om kontant tilskud til at ansætte hjælpere og borgerstyret personlig assistance til borgere med nedsat funktionsevne efter §§ 95 og 96 i lov om social service (serviceloven).

Ifølge forslaget skal borgeren eller den nærtstående som led i kommunalbestyrelsens vurdering af, om den pågældende kan fungere som arbejdsgiver og/eller arbejdsleder, som udgangspunkt have gennemført et kursus. Der foreslås desuden et takstsystem for udmåling af tilskud til ansættelse af hjælpere og borgerstyret personlig assistance.

Med forslaget indføres en godkendelsesordning, hvor socialtilsynet får til opgave at godkende og føre tilsyn med foreninger og private virksomheder, der ønsker at varetage arbejdsgiverfunktioner i ordninger med kontant tilskud til ansættelse af hjælpere og borgerstyret personlig assistance. Der indføres endvidere en maksimal grænse på 37 timers ugentlig arbejdstid i forhold til opgaven med pasning af borgeren med funktionsnedsættelse for nærtstående, der fungerer som hjælper, og som samtidig varetager arbejdsgiver- og arbejdslederfunktionerne.