Socialudvalget 2013-14
L 147 Bilag 7
Offentligt
1359214_0001.png
Lis KristensenTusborgvej 119310 VodskovTlf. 40 59 46 22
Vodskov den 13. 04. 2014

Vedrørende lovforslag L 147.

Jeg har haft en BPA-ordning gennem næsten 30 år.Der er sket mange forbedringer i hjælpernes arbejdsvilkår og dermed mulighed for at fastholdedem, så jeg på trods af forværring i min helbredstilstand har kunnet leve i en stabil hverdag.Jeg er nu respiratorbruger og mere afhængig end nogensinde af et stabilt team uden hyppige skift- naturligvis i døgndrift.
Hvis forslaget vedtages vil det for mine medarbejdere betyde at 6. ferieuge og fritvalgsordningforsvinder. Særligt respiratortillæg er aldrig tildelt på trods af et væsentligt større ansvar forhjælperne end før brug af respirator.P.g.a. min helbredstilstand har jeg via min bevilling også ansat 1 uddannet sosu-assistent påoverenskomstmæssig løn. Herved har jeg bl.a. undgået særlig brug af hjemmesygepleje. – Hvishendes ansættelsesvilkår forringes må jeg frygte, at hun stopper.De øvrige ansatte må også forventes at overveje deres tilhørsforhold.
En stor del i dagligdagen er muligheden for at lægge hjælpernes arbejdstid i 24-timers vagter.Dette er til stor tilfredshed for både hjælperne og mig. Jeg håber, at indarbejdelse af en genereldispensation fra hviletidsbestemmelser for BPA-området kan medvirke til fuld lovliggørelse afhidtidig praksis på området.
Lis Kristensen