Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14, Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14, Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14
L 11 , L 11 A , L 11 B
Offentligt
1298429_0001.png
1298429_0002.png
Udlændingeafdelingen
FolketingetUdvalget for Udlændinge- og IntegrationspolitikChristiansborg1240 København K
Dato:8. november 2013Kontor: UdlændingekontoretSagsbeh: Mette Kjølby Miller-HarrisSagsnr.: 2013-0037-0046Dok.:948666
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 7 vedrørende forslag til lov omændring af udlændingeloven og kildeskatteloven (Udvidet adgang til regi-stersamkøring, bemyndigelse til at fastsætte regler om anvendelse af an-søgningsskema eller en digital ansøgningsløsning, ændring af reglerne omopsættende virkning i sager om humanitært ophold, eftersøgning af famili-emæssigt netværk, overførsel af klagesager fra Justitsministeriet til Ud-lændingenævnet m.v.) (L 11), som Folketingets Udvalg for Udlændinge-og Integrationspolitik har stillet til justitsministeren den 25. oktober 2013.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra medlem af Folketinget Tom Behnke(KF).
Morten Bødskov/Joachim Kromann
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 7 vedrørende forslag til lov om ændring af udlændinge-

loven og kildeskatteloven (Udvidet adgang til registersamkøring, be-

myndigelse til at fastsætte regler om anvendelse af ansøgningsskema

eller en digital ansøgningsløsning, ændring af reglerne om opsættende

virkning i sager om humanitært ophold, eftersøgning af familiemæs-

sigt netværk, overførsel af klagesager fra Justitsministeriet til Udlæn-

dingenævnet m.v.) (L 11):

”Hvad er begrundelsen for, at den private forening ”Flygtningeunder jorden” er høringspart?”

Svar:

Lovforslaget har været sendt i høring hos de myndigheder og organisatio-ner mv., som efter ministeriets vurdering har en særlig interesse for de em-ner, som lovforslaget vedrører.Foreningen Refugees Welcome (tidligere Flygtninge Under Jorden) er –ifølge sin hjemmeside – en humanitær organisation, der yder juridisk råd-givning og assistance til asylansøgere.Med lovforslaget foreslås en ændring af bl.a. reglerne om opsættende virk-ning i sager om humanitært ophold og af Udlændingestyrelsens forpligtel-se til at iværksætte eftersøgning af familie til uledsagede mindreårige ud-lændinge. På den baggrund har Justitsministeriet vurderet, at det er rele-vant at høre foreningen Refugees Welcome over lovforslaget.Justitsministeriet kan i øvrigt oplyse, at også den tidligere regering hørteden omhandlede forening over lovforslag i relevant omfang.Justitsministeriet kan endvidere oplyse, at det står enhver forening mv. fritfor at fremkomme med bemærkninger til et lovforslag i høring. Justitsmi-nisteriet offentliggør således – på samme måde som andre ministerier –lovforslag på høringsportalen,http://hoeringsportalen.dk/,når høringiværksættes. Ministeriet orienterer endvidere om iværksatte høringer i mi-nisteriets ugentlige (elektroniske) nyhedsbrev, som alle har mulighed for attilmelde sig.
2