Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14, Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14, Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14
L 11 Bilag 6, L 11 A Bilag 6, L 11 B Bilag 6
Offentligt
1305763_0001.png
1305763_0002.png
1305763_0003.png
1305763_0004.png
Udlændingeafdelingen
Dato:28. november 2013Kontor: UdlændingekontoretSagsbeh: Mette Kjølby Miller-HarrisSagsnr.: 2013-960-0018Dok.:941176
Ændringsforslagtil

Forslag til lov om ændring af udlændingeloven og kildeskatteloven

(Udvidet adgang til registersamkøring, bemyndigelse til at fastsætte

regler om anvendelse af ansøgningsskema eller en digital ansøgnings-

løsning, ændring af reglerne om opsættende virkning i sager om hu-

manitært ophold, eftersøgning af familiemæssigt netværk, overførsel

af klagesager fra Justitsministeriet til Udlændingenævnet m.v.) (L 11)

Afjustitsministeren,tiltrådt af…:

a

Ændringsforslag om deling af lovforslaget

1)

Lovforslaget deles i to lovforslag med følgende titler og indhold:

A:

”Forslag til lov om ændring af udlændingeloven (Overførsel af klage-sager fra Justitsministeriet til Udlændingenævnet m.v.)” omfattende §1, indledningen, nr. 9, 10, 23 og 25-30, og § 4, stk. 1, og § 5.

B:

”Forslag til lov om ændring af udlændingeloven og kildeskatteloven(Udvidet adgang til registersamkøring, bemyndigelse til at fastsætteregler om anvendelse af ansøgningsskema eller en digital ansøgnings-løsning, ændring af reglerne om opsættende virkning i sager om huma-nitært ophold, eftersøgning af familiemæssigt netværk m.v.)” omfat-tende § 1, indledningen, nr. 1-8, 11-22, 24 og 31-38, og §§ 2-5.
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]
[Forslag om deling af lovforslaget]

b

Ændringsforslag til det under A nævnte lovforslagTil § 5

2)

Paragraffen affattes således:”§

5

Loven gælder ikke for Færøerne og Grønland, men kan ved kongelig an-ordning helt eller delvis sættes i kraft for Færøerne og Grønland med deændringer, som de grønlandske og færøske forhold tilsiger.”[Konsekvens af ændringsforslag nr. 1]

c

Ændringsforslag til det under B nævnte lovforslag

3)

Nr. 5affattes således:”5. I§ 9 h, stk. 4,ændres ”§ 9 g, stk. 2 og 3,” til: ”§ 9 g, stk. 4 og 5,” og”og § 47 b,” ændres til: ”§ 47 b og regler udstedt i medfør af § 9 g, stk. 1og 2,”.”[Tilbagebetaling af gebyr i forbindelse med afvisning af en ansøgning efterregler udstedt i medfør af § 9 g, stk. 1].
BemærkningerTil nr. 1Det foreslås, at forslag til lov om ændring af udlændingeloven og kilde-skatteloven (Udvidet adgang til registersamkøring, bemyndigelse til atfastsætte regler om anvendelse af ansøgningsskema eller en digital ansøg-ningsløsning, ændring af reglerne om opsættende virkning i sager om hu-manitært ophold, eftersøgning af familiemæssigt netværk, overførsel af2
klagesager fra Justitsministeriet til Udlændingenævnet m.v.) (L 11) deles ito lovforslag.Den ene del (A) omfatter lovforslagets bestemmelser om bemyndigelse tilat fastsætte regler om forsørgelse af asylansøgere, overførsel af klagesagerfra Justitsministeriet til Udlændingenævnet samt overførsel af bemyndigel-se fra justitsministeren til Udlændingenævnet til at fastsætte Udlændinge-nævnets forretningsorden.Den anden del (B) omfatter lovforslagets øvrige bestemmelser, herunderom udvidet adgang til registersamkøring, bemyndigelse til at fastsætte reg-ler om anvendelse af ansøgningsskema eller en digital ansøgningsløsning,registrering af udlændinges grundlæggende personoplysninger, ændring afreglerne om opsættende virkning i sager om humanitært ophold og efter-søgning af familiemæssigt netværk. Del B omfatter endvidere lovforsla-gets bestemmelse om ændring af kildeskatteloven.Til nr. 2Den med ændringsforslag a foreslåede deling af lovforslaget indebærer, atlovforslagets del A alene indeholder en ændring af udlændingeloven (§ 1),hvorfor territorialbestemmelsen foreslås ændret i overensstemmelse her-med.Til nr. 3Med det fremsatte lovforslag blev der foreslået en ændring af udlændinge-lovens § 9 h, stk. 4, der indebærer, at et indbetalt gebyr skal tilbagebetalesfratrukket et beløb på 750 kr., hvis en ansøgning indgivet til Styrelsen forFastholdelse og Rekruttering afvises efter regler fastsat i medfør af denbemyndigelsesbestemmelse, der foreslås i § 9 g, stk. 2, 2. pkt., og hvoref-ter beskæftigelsesministeren kan fastsætte regler om afvisning af ansøg-ninger, der ikke indgives ved anvendelse af en digital ansøgningsløsning.Med ændringsforslag b foreslås det, at der i udlændingelovens § 9 h, stk. 4,indsættes en tilsvarende henvisning til den foreslåede bemyndigelsesbe-stemmelse i § 9 g, stk. 1, 2. pkt., hvorefter justitsministeren kan fastsætteregler om afvisning af ansøgninger indgivet til Udlændingestyrelsen, derikke indgives ved hjælp af et ansøgningsskema eller en digital ansøgnings-løsning.
3
Ændringsforslaget indebærer således, at et gebyr skal tilbagebetales, hvisen ansøgning afvises efter de regler, der forventes udstedt af justitsministe-ren i medfør af den foreslåede § 9 g, stk. 1, 2. pkt., på samme måde, somdet er tilfældet efter det fremsatte lovforslag for så vidt angår regler ud-stedt af beskæftigelsesministeren efter forslagets § 9 g, stk. 2, 2. pkt.
4