Forsvarsudvalget 2013-14
B 28 Bilag 3
Offentligt
1313913_0001.png
1313913_0002.png
1313913_0003.png
Til beslutningsforslag nr.B 28
Folketinget 2013-14
Betænkning afgivet af Forsvarsudvalget den 00. december 2013
Udkasttil
Betænkningover
Forslag til folketingsbeslutning om dansk militært bidrag til FN’sfredsbevarende operation MINUSMA i Mali[af udenrigsministeren (Rasmus Helveg Petersen)]1. UdvalgsarbejdetBeslutningsforslaget blev fremsat den 4. december 2013og var til 1. behandling den 10. december 2013. Beslut-ningsforslaget blev efter 1. behandling henvist til behandlingi Forsvarsudvalget.MøderUdvalget har behandlet beslutningsforslaget i <> møder.SpørgsmålUdvalget har stillet 9 spørgsmål til udenrigsministeren og1 spørgsmål til forsvarsministeren til skriftlig besvarelse,som disse har besvaret.2. Indstillinger [og politiske bemærkninger]<>Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin var på tids-punktet for betænkningens afgivelse ikke repræsenteret medmedlemmer i udvalget og havde dermed ikke adgang til atkomme med indstillinger eller politiske udtalelser i betænk-ningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen. Der gøres opmærksom på, at et flertal elleret mindretal i udvalget ikke altid vil afspejle et flertal/mindretal ved afstemning i Folketingssalen.
Annette Lind (S)nfmd.Bjarne Laustsen (S) Jacob Bjerregaard (S) John Dyrby Paulsen (S) Karin Gaardsted (S)Trine Bramsen (S) Zenia Stampe (RV) Christian Friis Bach (RV) Lone Loklindt (RV) Ole Sohn (SF) Jonas Dahl (SF)Nikolaj Villumsen (EL) Jørgen Arbo-Bæhr (EL) Sara Olsvig (IA) Doris Jakobsen (SIU) Jakob Engel-Schmidt (V)Jakob Ellemann-Jensen (V) Peter Juel Jensen (V) Karsten Lauritzen (V) Kristian Pihl Lorentzen (V)Karsten Nonbo (V)fmd.Troels Lund Poulsen (V) Hans Christian Thoning (V) Marie Krarup (DF) Martin Henriksen (DF)Søren Espersen (DF) Hans Kristian Skibby (DF) Leif Mikkelsen (LA) Lene Espersen (KF)Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)
47
Det Konservative Folkeparti (KF)
8
DokumentIdJournalnummer
2
Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Radikale Venstre (RV)Socialistisk Folkeparti (SF)Enhedslisten (EL)Liberal Alliance (LA)
45221615129
Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Sambandsflokkurin (SP)Javnaðarflokkurin (JF)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
11111
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende B 28Bilagsnr. Titel1Tidsplan for udvalgets behandling af beslutningsforslaget2Pressemeddelelse: Dansk bidrag til FN-mission i MaliOversigt over spørgsmål og svar vedrørende B 28Spm.nr.1TitelSpm. om ministeren vil tage kontakt til relevante uafhængige eksper-ter for få analyser af situationen i Mali med særligt fokus på årsagernetil konflikter i Nordmali og mulige løsningsforslag for at sikre, at fol-ketingsmedlemmerne har den nødvendige information forud for be-handlingen af beslutningen om at sende danske soldater til en fredsbe-varende indsats i Nordmali, til udenrigsministeren, og ministerens svarherpåSpm. om ministeren vil undersøge mulighederne for at sende en grup-pe konfliktløsere til Nordmali, til udenrigsministeren, og ministerenssvar herpåSpm. om ministeren vil kommentere på den seneste udvikling i Mali,til udenrigsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om ministeren vil kommentere på det angreb, der var på MI-NUSMA i oktober, til udenrigsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om oversendelse af en status over dræbte civile i Mali i forbin-delse med konflikten, til udenrigsministeren, og ministerens svar her-Spm. om, hvilket samarbejde der er mellem FN-styrken MINUSMAog de franske styrker i Mali, til udenrigsministeren, og ministerenssvar herpåSpm. om, hvilke beføjelser en FN-stabiliseringsmission har, til uden-rigsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, i hvilket omfang det er lykkedes MINUSMA at udsendemenneskerettighedsobservatører i hele landet, til udenrigsministeren,og ministerens svar herpåSpm. om oversendelse af Generalsekretærens underretninger til Rådetom situationen i Mali, til udenrigsministeren, og ministerens svar her-Spm. om det danske flybidrag, til forsvarsministeren, og ministerenssvar herpå
2
345
6
78
9
10