Skatteudvalget 2013-14
SAU Alm.del
Offentligt
1364262_0001.png
1364262_0002.png
2. maj 2014J.nr. 14-2200496
Til Folketinget – SkatteudvalgetHermed sendes svar på spørgsmål nr. 426 af 7. april 2014 (alm. del). Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Jacob Jensen (V)
Morten Østergaard/ Mogens Pedersen

Spørgsmål 426

Er ministeren bekendt med forløb, hvor SKAT har stillet en bilforhandler en efterregule-ring af registreringsafgiftsbetaling i udsigt, og hvor SKAT efterfølgende har gået ind i enforhandling med bilforhandleren, som har resulteret i et forlig på et niveau på under 1/5af det oprindelige ’udspil’ fra SKAT?

Svar

Jeg kan henholde mig til følgende, som jeg har modtaget fra SKAT:”SKAT har ikke kendskab til en konkret sag, hvor der i forbindelse med sagen er blevetindgået et sådant forlig.Hvis borgeren eller virksomheden ønsker at få ændret sin skat, moms eller afgift kan derske genoptagelse med hjemmel i skatteforvaltningsloven.Hvis SKAT finder anledning til at ændre skat, moms eller afgifthos en borger eller virk-somhed, følger SKAT de processuelle regler i skatteforvaltningsloven, forvaltningslovenog offentlighedsloven.Hvis SKAT tager initiativ til at ændre skat, moms eller afgift hosen borger eller virksom-hed, sender SKAT et forslag til borgeren eller virksomheden. Herefter har borgeren ellervirksomheden en frist til at komme med indsigelser. Eventuelle indsigelser kan bevirke, atforhøjelsen i den endelige afgørelse er mindre end i det oprindelige forslag.”
Side 2af 2