Skatteudvalget 2013-14
SAU Alm.del
Offentligt
1355696_0001.png
1355696_0002.png
7. april 2014J.nr. 14-1546328
Til Folketinget – SkatteudvalgetHermed sendes svar på spørgsmål nr. 334 af 10. marts 2014 (alm. del).Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Torsten Schack Pedersen (V).
Morten Østergaard/ Per Hvas

Spørgsmål

Ministeren bedes bekræfte, at SKAT i skattesager mod borgere og virksomheder anven-der afgørelser, der ikke offentliggøres, og i bekræftende fald, om ministeren finder detrimeligt og retssikkerhedsmæssigt i orden.

Svar

Jeg kan henholde mig til følgende, som jeg har modtaget fra SKAT:”SKATs administrative praksis indarbejdes løbende i den generelle beskrivelse af praksis,der fremgår af SKATs juridiske vejledning. Derudover udarbejdes styresignaler, nårSKAT fastlægger praksis på områder, hvor der ikke allerede er fastlagt en praksis, eller nårSKAT ændrer eller præciserer praksis, f.eks. som følge af en afgørelse fra domstolene.SKAT træffer løbende konkret begrundede afgørelser, der ikke offentliggøres, da de ikkeanses for principielle, men ligger indenfor den praksis, der allerede er udmeldt. SKATsmedarbejdere arbejder i konkrete sager ud fra den praksis, der fremgår af den juridiskevejledning.SKAT vurderer løbende afgørelser truffet af SKAT for at sikre, at der træffes ensartedeafgørelser i forhold til borgere og virksomheder med ensartede forhold.Denne fremgangsmåde vurderes samlet retssikkerhedsmæssigt at være i orden.”Jeg vil i øvrigt tilføje, at det ligger mig meget på sinde, at der ikke skal være tvivl om bor-gernes retssikkerhed. At opretholde og styrke retssikkerheden er en af mine vigtigstemærkesager som skatteminister.
Side 2af 2