Skatteudvalget 2013-14
SAU Alm.del
Offentligt
1354056_0001.png
1354056_0002.png
3. april 2014
Til Folketinget – SkatteudvalgetHermed sendes svar på spørgsmål nr. 332af 10. marts 2014 (alm. del).Spørgsmålet erstillet efter ønske fraTroels Lund Poulsen(V).
J.nr.14-1071445
Morten Østergaard/ Jens Madsen

Spørgsmål

Hvad kan skatteministeren oplyse om den fremtidige placering af landetsskattecentre, ogom hvornår medarbejderne i landets skattecentre kan forventeen afgørelse fra skattemini-steren om, hvilke skattecentre der vil blive lukket.

Svar

Fastlæggelsen af den fremtidige placering af skattecentre tager udgangspunkt i en rækkehensyn, der skal balanceres indbyrdes.Der er taleomhensyn, der skalsikre, at SKAT kan fastholde og rekrutterede nødvendigekompetencer i faglige miljøer af en vis størrelse, der kan realisere fordelene ved stordrift.Det skal balanceres med, at SKAT fortsat skal have en bred geografisk spredning. Her-udover er der et hensyn at tage til skattecentrenes nærhed i forhold tilbl.a. borgere, er-hvervslivet og medarbejderne, og der skal værehensigtsmæssige transportmuligheder afhensyn til den fysiske kontakt med SKAT.Jeg kan oplyse, at der ikke er truffet afgørelse om antallet og placeringen af skattecentre-ne. Beslutningen bliver truffet med udgangspunkt i en analyse af skattecentrenes placeringpå et danmarkskort over samtlige SKATslokationer, der balanceres med førnævnte hen-syn til bl.a. borgere og virksomheder, trafikale forhold og personalets placering på dan-markskortet. Dette arbejde forventes at være tilendebragt i løbet af første halvår af 2014.
Side 2af 2