By- og Boligudvalget 2013-14
BYB Alm.del
Offentligt
1323677_0001.png
1323677_0002.png
Dato:
17. januar 2014
By- og Boligudvalget
Ministeren for by, bolig og landdistrikters besvarelse af spørgsmål nr. 24 BYB, alm.del. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Louise Schack Elholm (V).
Spørgsmål nr. 24:I forlængelse af svaret på BYB alm. del - spm. 7 og med henvisning til dennyligt fremsendtebekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger,jf. BYB alm. del - bilag 16 bedesekendtgørelseministeren på ny give udvalget sin vurderingaf, hvilke it udviklingsomkostningerne samt løbendeit-udviklingsomkostningerneomkostninger veddrift og administration, som informationsmaterialet med finansielle nøgleoplysningermedfører for penge- og realkreditinstitutterrealkreditinstitutter.
Svar:Reglerne vedrørende det nye nøgleoplysningsskema på andelsboligområdet trådte i kraft pr. 1. januar2014.Skemaet vil omfatte finansielle nøgleoplysninger, der vil give potentielle andelsboligkøbere etSkemaetbedre overblik over den enkelte foreningens finansiering. Det vil bidrage til en økonomisk sundereandelsboligsektor, hvilket ikke mindst vil være en fordel for den finansielle sektor, som vil opnå bedresikkerhed for deres udlån.Finanssektoren skal bidrage til disse oplysninger, hvorfor der skal ske en udvikling af de eksisterendeIT-systemer. I det samarbejde, ministeriet har (haft) med finanssektoren om bl.a. skemaernes indholdsystemer.bl.a.indhold,har der været stort fokus på, at omkostningerne i forbindelse med indførslen af det nyenøgleoplysningsskema holdes nede. Finanssektoren er i den forbindelse blevet imødekommet på ennede.række punkter, herunder ved en udskudt ikrafttrædelse af dele af skemaets oplysninger omandelsboligforeningernes lån.Sigtet har her været at give sektoren mulighed for at kunne planlægge den krævede ITIT-udvikling, ogdermed at holde udviklingsomkostninger nede.udviklingsomkostningerneHvilke omkostninger der i sidste ende vil blive påført den finansielle sektor afhænger af, hvilkedsteløsninger det enkelte institut vælger, og hvordan udviklings og driftsarbejdet organiseres. Det erudviklings-
Gammel Mønt 4 ¶ 1117 København K ¶ T +45 33 92 29 00 ¶ E [email protected] ¶ www.mbbl.dkhavn
derfor endnu for tidligt at afgøre, hvilke udviklings- og driftsomkostninger den finansielle sektor får afde nye regler.
Med venlig hilsen
Carsten Hansen

2

af

2

Gammel Mønt 4 ¶ 1117 København K ¶ T +45 33 92 29 00 ¶ E [email protected] ¶ www.mbbl.dk