Socialudvalget 2013-14
SOU Alm.del
Offentligt
1320183_0001.png
1320183_0002.png
Folketingets Socialudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato:8. januar 2014
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
Ansvarlig: THA

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgsbrev af20. november

2013følger hermed social-, børne- ogintegrationsministerens endeli-

gesvar på spørgsmål nr. 53(SOU Alm. del).

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra ikkemedlem af udvalget

(MFU)Stine Brix (EL).

Sagsnr.2013 - 8329

Spørgsmål nr. 53:

Hvordan vil ministeren sikre, at kommunerne ikke udmåler tilskud til BPA-brugere som rådighedsvagt, i de tilfælde, hvor der fast skal ydes arbejde forborgeren eksempelvis op til 4 gange hver nat?

Svar:

Ifølge bekendtgørelse om udmåling af tilskud til BPA kan der alene i heltsærlige tilfælde udmåles tilskud til dækning af rådighedstimer til borgeren.Ved rådighedstimer forstås timer, hvor hjælperen er til stede, men kun heltundtagelsesvist udfører hjælp for borgeren. Intentionen med reglen om rå-dighedstimer er dermed at sikre, at den enkelte BPA-ordning kan hængesammen f.eks. i forbindelse med delt tjeneste, eller hvis borgeren har etmere spredt hjælpebehov.Hvis en kommune ikke administrerer reglen om rådighedstimer inden forlovgivningens rammer, har den borger, som har BPA-ordningen, mulighedfor at klage over kommunens afgørelse om fastsættelse af rådighedstimer tilAnkestyrelsen.Desuden kan enhver, der mener, at en kommune handler i strid med lovgiv-ningen, rette henvendelse til statsforvaltningen,som fører tilsyn med kom-munernes overholdelseaf den lovgivning, der særligt gælder for offentligemyndigheder.
2
Reglen om rådighedstimer foreslås præciseret som led i de kommende ju-steringer på BPA området. Formålet hermed er bl.a. at sætte klare grænserfor, hvornår der kan udmåles tilskud til rådighedstimer.
Annette Vilhelmsen
/ Hanne Stig Andersen