Udenrigsudvalget 2012-13
S 120
Offentligt
1165498_0001.png
UDENRIGSMINISTERIET
Dato: 10. oktober 2012Spørgsmål i Folketingetnr. S 120 af 3. oktober2012 til skriftligbesvarelse stillet afSøren Espersen (DF)
Spørgsmål S 120:Finder regeringen det som spørgeren anstødeligt, at den 22-årige Ahmed Samsam, somangiveligt er dansk statsborger, og som har en lang række domme bag sig og senest er løsladt imaj 2012 nu er draget til Syrien for at deltage i væbnede kampe mod den syriske regering, oghvordan agter regeringen at forholde sig til Ahmed Samsam, når han vender tilbage tilDanmark efter som dansk statsborger at have deltaget i et andet lands krig?
Svar:Jeg finder det bekymrende, at danske statsborgere rejser til andre lande med henblik på atdeltage i væbnede kamphandlinger. Såfremt danske myndigheder kommer i besiddelse afoplysninger om, at personer, der opholder sig i Danmark, har begået forhold, der kan straffes iDanmark, vil myndighederne i overensstemmelse med sædvanlig praksis overgiveoplysningerne til politiet med henblik på indledning af strafferetlig efterforskning.