1) Spørgsmål til ministrene til umiddelbar besvarelse (spørgetime).
2) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
SPØRGSMÅL:
1) Til udenrigsministeren af:
Gitte Lillelund Bech (V):
Vil udenrigsministeren redegøre for, på hvilket grundlag den danske regering har truffet beslutning om at ændre Danmarks officielle holdning til udvinding af uran i rigsfællesskabet, således at det fremadrettet tillades Grønland at udvinde uran, jf. statsministerens udtalelser den 16. april 2013, samt redegøre for de økonomiske og geopolitiske konsekvenser af den ændrede danske holdning?
(Spm. nr. S 1677. Medspørger: Ellen Trane Nørby (V)).
2) Til udenrigsministeren af:
Gitte Lillelund Bech (V):
Vil udenrigsministeren redegøre for, hvorfor den ændrede danske officielle holdning til udvinding af uran i rigsfællesskabet ikke er forelagt Det Udenrigspolitiske Nævn?
(Spm. nr. S 1678. Medspørger: Ellen Trane Nørby (V)).
3) Til justitsministeren af:
Karsten Lauritzen (V):
Er ministeren fortsat optimistisk i forhold til at få stoppet bandekonflikten, som ministeren og rigspolitichefen er citeret for i et ritzautelegram den 10. april 2013, på trods af, at der den 11. april 2013 var et nyt voldsomt, banderelateret skyderi på Nørrebro i København, hvor der blev afgivet 30 skud?
(Spm. nr. S 1700).
4) Til justitsministeren af:
Karsten Lauritzen (V):
Er ministeren enig i følgende udtalelse fra Københavns Politi, der indgår i ministerens svar på REU alm. del – spørgsmål 645, »at der generelt set ikke findes områder i politikredsen, hvor særlige befolkningsgrupper ikke kan færdes trygt«?
(Spm. nr. S 1701).
5) Til skatteministeren af:
Jacob Jensen (V):
Er ministeren enig med erhvervs- og vækstministeren, når hun i svar til Folketinget den 17. april 2013 anviser en lavere selskabsskat som en del af løsningen på at skabe job i Danmark – eller er ministeren enig med formanden for SF, når denne udtaler i en leder i SF's medlemsblad, at hun er ked af elementet med lavere selskabsskat i regeringens vækstudspil?
(Spm. nr. S 1705).
6) Til skatteministeren af:
Jacob Jensen (V):
Hvilket niveau for selskabsskat for danske virksomheder finder ministeren passende i den nuværende konkurrencesituation, og hvilke elementer indgår i ministerens overvejelser, når regeringens politik på dette felt skal formes?
(Spm. nr. S 1706).
7) Til skatteministeren af:
Jan E. Jørgensen (V):
Mener ministeren, at det er hensigtsmæssigt, at forskellige nøddetyper pålægges forskellige punktafgifter, således at afgifterne udgør 22,07 kr. pr. kg for hasselnødder og 33,06 kr. pr. kg for mandler, mens man slipper med 18,39 kr. pr. kg for pistacienødder, som man kan læse i artiklen »Fødevareimportør kæmper med afgiftsjungle« fra www.berlingskebusiness.dk, den 1. april 2013?
(Spm. nr. S 1711 (omtrykt)).
8) Til børne- og undervisningsministeren af:
Anni Matthiesen (V):
Hvad er ministerens egen holdning til selvejende daginstitutioner, idet medlemmer fra SF tidligere har udtrykt modstand over for selvejende børnehaver?
(Spm. nr. S 1617).

DELING AF:

--:--:--
Her kan du vælge at redigere i dit klip. Det gøres ved at trykke på start og på slut, når klippet er nået til de steder du vil dele fra og til.

Du kan ogås vælge størrelse på afspiller herunder.

Størrelse på afspiller
350 × 255512 × 346768 × 490
Vælg et udsnit af videoen
START
SLUT
Klippets varighed:  
Start: 00:00:00 | Slut: 00:00:00 | Varighed: 00:00:00 | Afspiller: 0 x 0