L 81 Forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven, lov om afgift af lønsum m.v., afskrivningsloven, lov om afgift af lystfartøjsforsikringer og forskellige andre love.

(Forhøjelse af visse lønsumsafgiftssatser, nedsættelse af afskrivningssatsen for store vindmøller, inddragelse af CO2-kvoter under CFC-beskatningen, forhøjelse af afgiften af kaskoforsikringer for lystfartøjer m.v.).

Af: Skatteminister Holger K. Nielsen (SF)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2012-13
Status: Stadfæstet

Samrådsspørgsmål B

Ministeren bedes give en redegørelse for baggrunden for den 34 procents forhøjelse af kaskoforsikringsafgiften på fritidsfartøjer, der lægges op til med lovforslaget. Ministeren bedes specifikt, med udgangspunkt i høringssvaret fra Dansk Sejlunion, forholde sig til, om finansieringen af redningstjenesterne afspejler fordelingen af redningsoperationer, og redegøre for, hvilken betydning en forventelig nedgang i lystsejlads, som følge af afgiftsforhøjelsen, vil have for danske lystbådehavne og det danske turismeerhverv som helhed. Ministeren bedes endvidere redegøre for, hvordan provenuet fra afgiften anvendes, herunder i hvilket omfang pengene kommer tilbage til sejlsporten.
Dato: 23-11-2012
Status: Besvaret
Afholdelse af samrådet: Skatteudvalget 06-12-2012 kl. 14:00
Dokumentdato: 23-11-2012
Modtaget: 23-11-2012
Omdelt: 23-11-2012

Samrådsspm. om en redegørelse for baggrunden for den 34 procents forhøjelse af kaskoforsikringsafgiften på fritidsfartøjer, der lægges op til med lovforslaget, til skatteministeren

Samrådsspørgsmål B på L 81 (pdf-version)
Html-version