Skatteudvalget 2012-13
L 50
Offentligt
1186147_0001.png
1186147_0002.png
J.nr. 12-0212891Dato: 28.11.12
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 50 - Forslag til lov om afgift af husstandsomdelte reklamer (rekla-

meafgiftsloven).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 19 af 7. november 2012. Spørgsmå-let er stillet efter ønske fra Jan E. Jørgensen (V).
Holger K. Nielsen/ Lene Henningsen

Spørgsmål:

Ministeren bedes oplyse, om dele af produktionen af tryksager forventes atflytte til udlandet som følge af lovforslaget og herunder redegøre for de miljømæssige kon-sekvenser af en sådan udvikling?

Svar:

Der foreslås en afgift på reklamer, som husstandsomdeles her i landet. Afgiften vilvære ens for reklamer trykt i udlandet og trykt her i landet, hvorfor afgiften i sig selv ikkeforventes at medføre, at flere reklamer vil blive trykt i udlandet. Hvis der allerede i daguden afgift kan hentes en økonomisk gevinst ved at lade reklamer trykke i udlandet, må detforventes, at virksomhederne i stort omfang har hentet denne gevinst.Større tryksager trykkes typisk i udlandet, da der i dag ikke er kapacitet til at trykke de stør-re tryksager her i landet. I det omfang, at afgiften medfører, at den enkelte reklametryksagbliver mindre, vil der være større mulighed for, at disse kan trykkes her i landet fremfor iudlandet. Dette kan flytte produktion af reklametryksager fra udlandet til Danmark.Afgiften på husstandsomdelte reklamer foreslås differentieret efter, om en tryksag er mær-ket med Blomsten. Herved gives et incitament til at efterspørge Blomst-mærkede reklamer– også i udlandet.
Side 2