Miljøudvalget 2012-13
L 222
Offentligt
1259302_0001.png
Folketingets MiljøudvalgChristiansborg1240 København K
J.nr. NST-44000-00021Den 11. juni 2013
Folketingets Miljøudvalg har i brev af 4. juni 2013 stillet følgende spørgsmål nr. 9 til L 222 forslag til lov omændring af lov om betalingsregler for spildevandsforsyningsselskaber m.v. (Betalingsstruktur forvandafledningsbidrag, bemyndigelse til opgørelse af særbidrag for behandling af særlig forurenet spildevandm.v.), som hermed besvares.

Spørgsmål nr. 9 (L 222)

Ministeren bedes redegøre for, hvordan hun vil sikre, at de øgede krav omindividuelle konkrete beregninger og dokumentation af udgifter i forbindelse medberegning af særbidrag ikke fører til en fordyrelse af administrationen, eller at detopgives at opkræve særbidrag.

Svar

Som det fremgår af de økonomiske bemærkninger i lovforslag L 222, må det forventes, at krav vedrørendeopgørelse af særbidrag samt krav om dokumentation for beregningen heraf vil øge den administrative byrdefor spildevandsforsynings-selskaberne. Denne øgede byrde forventes dog at være af mindre omfang, idetomfanget af særbidrag gennemsnitligt er relativt begrænset.Spildevandsforsyningsselskaberne skal opkræve særbidrag. Dette gælder i dag og det vil gælde uforandretefter dette lovforslag.Jeg kan supplerende oplyse, at en udmøntning af forslagets bemyndigelser vedrørende opgørelse afsærbidrag forventes gennemført ved inddragelse af relevante interessenter, herunder i forhold til de merespildevandstekniske forhold. Dette forventes at kunne bidrage til en fælles udnyttelse af den relevantespildevandstekniske viden, hvilket i sig selv kan medføre en administrativ lettelse for det enkeltespildevandsforsyningsselskab.
Pia Olsen Dyhr
/
Mads Leth-Petersen