L 208 Forslag til lov om ændring af lov om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder.

(Forstærket indsats mod uroligheder i forbindelse med fodboldkampe).

Af: Justitsminister Morten Bødskov (S)
Udvalg: Retsudvalget
Samling: 2012-13
Status: Delt

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 12-04-2013
1. behandlet / henvist til udvalg 23-04-2013
Betænkning afgivet 23-05-2013
2. behandlet/direkte til 3. behandling 30-05-2013
Delt i:
Ministerområde:
Justitsministeriet
Resumé:
Formålet med lovforslaget er at foretage de ændringer af lov om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder, der er nødvendige for at gennemføre initiativer i den fælles handlingsplan »Gode fodboldoplevelser for alle«, der har til formål at forstærke indsatsen mod uroligheder i forbindelse med fodboldkampe. Handlingsplanen blev fremlagt af Divisionsforeningen, Dansk Boldspil-Union (DBU), Danske Fodbold Fanklubber, Rigspolitiet og Justitsministeriet den 12. december 2012.

Lovforslaget indebærer, at der navnlig foretages ændringer af den eksisterende karantæneordning, herunder lettelse i adgangen til at meddele karantæne i visse tilfælde, hjemmel til at optage fotos i alle tilfælde, hvor der meddeles karantæne, skærpet kurs over for personer, der er meddelt en generel karantæne, udvidelse af karantænezonen i forhold til udebanefans og mulighed for at forlænge meddelte karantæner.

Herudover indebærer lovforslaget, at politiet får en række nye værktøjer til at forhindre, at der opstår uroligheder i forbindelse med bestemte idrætsbegivenheder omfattet af loven. Endelig indebærer det, at justitsministeren bemyndiges til at fastsætte regler om, at autoriserede kontrollører kan behandle og udveksle oplysninger om, hvilke personer der er meddelt private karantæner (klubkarantæner).

Lovforslag nr. L 208 blev opdelt i to lovforslag ved 2. behandling.