L 84 Forslag til lov om ændring af lov om børnetilskud og forskudsvis udbetaling af børnebidrag og lov om en børne- og ungeydelse.

(Særligt børnetilskud til selvvalgte eneforsørgere og tilpasning af optjeningsprincippet for ret til børne- og ungeydelse og børnetilskud).

Af: Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S)
Udvalg: Socialudvalget
Samling: 2012-13
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 16-11-2012
1. behandlet / henvist til udvalg 28-11-2012
Betænkning afgivet 13-12-2012
2. behandlet/direkte til 3. behandling 17-12-2012
3. behandlet, vedtaget 19-12-2012
Ministerområde:
Social- og Integrationsministeriet
Resumé:
Loven er et led i udmøntningen af aftalen om finansloven for 2013 mellem regeringen (Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti) og Enhedslisten. Loven indeholder forslag om:
– at børn af eneadoptanter samt børn, der er blevet til ved kunstig befrugtning af enlige kvinder, får ret til særligt børnetilskud på lige fod med børn, hvor faderskabet ikke kan fastslås, og børn, hvor kun den ene af forældrene lever,
– at flygtninge, der har fået opholdstilladelse efter § 7 eller § 8 i udlændingeloven, generelt undtages fra optjeningsprincippet for ret til børne- og ungeydelse og børnetilskud, og
– at perioder med bopæl eller beskæftigelse i Grønland og Færøerne sidestilles med perioder i Danmark ved opgørelse af optjeningsperioden i forhold til optjeningsprincippet.

Loven om særligt børnetilskud til selvvalgte eneforsørgere træder i kraft den 1. januar 2014, og tilpasningen af optjeningsprincippet for ret til børne- og ungeydelse og børnetilskud trådte i kraft den 1. januar 2013.
Afstemning:
Vedtaget 59 stemmer for forslaget (S, RV, SF, EL) 52 stemmer imod forslaget (V, DF, LA, KF) 0 stemmer hverken for eller imod forslaget
Sambehandlet med: