Skatteudvalget 2012-13
L 81
Offentligt
1190783_0001.png
1190783_0002.png
J.nr. 12-0238587Dato: 05.12.12
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 81 - Forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven, lov om afgiftaf lønsum m.v., afskrivningsloven og forskellige andre love. (Ophæ-velse af andelsbeskatningen, forhøjelse af visse lønsumsafgiftssatser,nedsættelse af afskrivningssatsen for store vindmøller, inddragelse afCO2-kvoter under CFC-beskatningen, forhøjelse af afgiften af kasko-forsikringer for lystfartøjer m.v.).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 2 af 29. november 2012. Spørgsmå-let er stillet efter ønske fra Ole Birk Olesen (LA).
Holger K. Nielsen/ Susanne Reinholdt Andersen
Spørgsmål:Det fremgår af lovforslagets bemærkninger, at provenuet fra forhøjelsen af af-giften af kaskoforsikringer på fritidsfartøjer skal anvendes til at finansiere udgifterne tildriften af de radiobaserede maritime nød-, il- og sikkerhedstjenester i Danmark, og at af-giftsforhøjelsen indføres for at sikre, at brugerne af den forsikringsordning, som nødtjene-sterne må betegnes som, i størst mulig omfang er med til at finansiere udgifterne til driftenaf tjenesteren. Der henvises i bemærkningerne ligeledes til, at størstedelen (60 pct.) af red-ningsoperationerne i dansk farvand vedrører lystfartøjer. Vil ministeren specificere, hvor-dan de 60 pct. lystfartøjer, der modtager redningsaktioner fordeler sig på udenlandske lyst-fartøjer henholdsvis danske lystfartøjer. For så vidt angår den andel, der vedrører danskelystfartøjer, bedes specificere, hvor mange af redningsaktionerne, der vedrører joller, wind-surfere, havkajakker, luftmadrasser o.lign. samt erhvervsfartøjer. Ministeren bedes i for-længelse heraf foretage en samlet vurdering af, hvor stor en andel af redningsaktionernesom vedrører lystfartøjer, der betaler afgift af kaskoforsikringer, og hvor stor en andel afredningsaktionerne, som vedrører lystfartøjer m.v., der ikke betaler afgift af kaskoforsik-ringer.
Svar:Søfartsstyrelsen oplyser gennem Erhvervs- og Vækstministeriet, atdet fremgår afForsvarsministeriets årlige redegørelse for sø- og flyveredningstjenesten 2010, at der i 2010blev gennemført 235 søredningsoperationer, som fordeler sig med 157 hændelser i hovedkate-gorien fritid og 78 hændelser i hovedkategorien erhverv. Mellem 60 og 70 pct. af hændelsernevedrører dermed fritid. Ifølge de årlige redegørelser fra Forsvarsministeriet var der følgendefordeling mellem de to segmenter i 2009 - 2011:År200920102011Erhverv887867Fritid189157185Erhverv i pct.323327Fritid i pct.686773
Det er ikke opgjort, hvor stor en andel af redningsaktionerne, der vedrørte udenlandske far-tøjer.Lyngby Radio har om faktiske nød- og sikkerhedsopkald oplyst, at ud af det samlede antalopkald, man modtog i 2011, var 60 pct. fra fritidsfartøjer, og heraf kunne 35 pct. henførestil danske fritidsfartøjer og 25 pct. til udenlandske fritidsfartøjer.Formuleringen i lovforslaget om, at størstedelen (60 pct.) af redningsoperationerne i danskfarvand vedrører lystfartøjer er for kategorisk. Ud fra søværnets årsrapporter er mindst 60pct. af redningsoperationerne fritidsrelaterede. Heraf er det en væsentlig del, der vedrørerlystfartøjer, men der findes ikke præcise opgørelser over det på fartøjsniveau.Der findes ikke entydige opgørelser over, hvilke typer af fartøjer, herunder kajakker, wind-surfere, luftmadrasser mv., som redningsaktionerne vedrører.Skatteministeriet har ikke grundlag for at foretage en vurdering af, hvor stor en andel afredningsaktionerne som vedrører lystfartøjer, der betaler afgift af kaskoforsikringer, oghvor stor en andel af redningsaktionerne, som vedrører lystfartøjer m.v., der ikke betalerafgift af kaskoforsikringer.
Side 2