Skatteudvalget 2012-13
L 68
Offentligt
1190654_0001.png
1190654_0002.png
J.nr. 12-0219990Dato: 5. december 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 68 - Forslag til lov om afgift af bidraget til Arbejdsmarkedets Er-

hvervssygdomssikring og af arbejdsulykkeserstatninger m.v.

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 6 af 30. november 2012. Spørgsmå-let er stillet efter ønske fra Torsten Schack Pedersen (V).
Holger K. Nielsen/ Susanne Reinholdt Andersen

Spørgsmål:

Ministeren bedes uddybe grundlaget for, at statens del af arbejdsskadeafgiftenkun udgør 3,5 pct. af den samlede afgift, når de statsansatte udgør omkring 10 pct. af alleansatte i Danmark. Er ministeren ikke enig i, at der er tale om et påfaldende lavt bidrag frastaten set i lyset af omfanget af arbejdsskader og erhvervssygdomme i staten, herunderf.eks. i Forsvaret, Politiet og Kriminalforsorgen.

Svar:

Det fremgår af provenubemærkningerne at statens del af afgiftsbelastningen, på bag-grund af bidrag til arbejdsmarkedets parters arbejdsmiljøindsats, skønnes til 3,5 pct.Antallet af statsansatte i forhold til alle beskæftigede er således ikke et retvisende mål forstatens andel af tilkendte arbejdsskadeserstatninger.Endelig er det samlede grundlag for arbejdsskadeafgiften, på baggrund af Arbejdsskadesty-relsens årlige opgørelse over tilkendte arbejdsulykker m.v. og tilkendte erstatninger m.v.vedrørende erhvervssygdomme, fastlagt før der skønnes over statens andel. Det betyder, atskulle statens andel vise sig at overstige de skønnede 3,5 pct., vil det ikke rykke ved detsamlede grundlag, men derimod kun ændre på skønnene over andele for henholdsvis detprivate erhvervsliv, kommuner og regioner.Jeg mener derfor ikke, at der er noget påfaldende over Skatteministeriets skøn på 3,5 pct.
Side 2