Skatteudvalget 2012-13
L 68
Offentligt
1190649_0001.png
1190649_0002.png
J.nr. 12-0219990Dato: 5. december 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 68 - Forslag til lov om afgift af bidraget til Arbejdsmarkedets Er-

hvervssygdomssikring og af arbejdsulykkeserstatninger m.v.

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 5 af 30. november 2012 Spørgsmå-let er stillet efter ønske fra Torsten Schack Pedersen (V).
Holger K. Nielsen/ Susanne Reinholdt Andersen

Spørgsmål:

Ministeren bedes uddybe, hvordan det kan sikres, at arbejdsskadeafgiften ikkekommer til at medføre forøgede omkostninger til arbejdsgiverne, ud over det fastlagte pro-venu på 500 mio., som følge af bl.a. de årlige stigninger i AES-bidraget og stigninger i ar-bejdsskadeerstatningsudbetalinger pga. politiske reformer.

Svar:

Det er min forventning, at de øgede omkostninger til arbejdsskader, som følge af af-giften, vil give virksomhederne et vist økonomisk incitament til at nedbringe antallet ogomfanget af arbejdsskader og dermed at føre til en reduktion af de udbetalte arbejdsskade-erstatninger m.v.Desuden er det i de almindelige lovbemærkninger tilkendegivet, at afgiftssatsen vil blivedrøftet, hvis AES-bidragene over tid bliver markant større end forudsat.Hvis det viser sig, at eventuelle fremtidige nye politiske reformer giver anledning til enmarkant stigning i afgiftsgrundlaget efter denne lov, er det endvidere min opfattelse, at derer grundlag for at drøfte afgiftssatserne på ny.
Side 2