Skatteudvalget 2012-13
L 68 Spørgsmål 11
Offentligt
1188700_0001.png

Skatteudvalget

Til:

Dato:

OMTRYKT:

Skatteministeren3. december 20123. december 2012 (Spørgsmålet er tilbagetaget)
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

L 68

Forslag til lov om afgift af bidraget til Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssik-ring og af arbejdsulykkeserstatninger m.v.Af skatteministeren (Holger K. Nielsen).

Spørgsmål 11

Når lovforslaget ikke indeholder incitament for den enkelte virksomhed til atforetage investeringer i bedre arbejdsmiljø, men tværtimod indeholderincitament til, at den enkelte virksomhed ikke bruger midler til forbedring afarbejdsmiljøet (fordi det medfører en konkurrencemæssig dårligere stilling forf.eks. den tømrervirksomhed, der bruger penge på arbejdsmiljøforbedringerset i forhold til den tømrervirksomhed, som ikke bruger midler hertil, fordisidstnævnte på grund af sit lavere omkostningsniveau kan tilbyde laverepriser og få flere kontrakter i hus) er der så ikke en nærliggende risiko for, atder som følge af forslaget tværtimod vil blive foretaget færre investeringer iarbejdsmiljøet med deraf følgende flere ulykker og større samledesamfundsmæssige omkostninger?
Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Dennis Flydtkjær (DF).Svaret bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til[email protected].
På udvalgets vegne
Gitte Lillelund Bechformand
1/1