Skatteudvalget 2012-13
L 68 Bilag 7
Offentligt
1190275_0001.png
1190275_0002.png
J.nr. 12-0219990Dato:5. december 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 68– Forslag til lov afgift af bidraget til Arbejdsmarkedets Er-hvervssygdomssikring og af arbejdsulykkeserstatninger m.v.
Hermed sendes ændringsforslag, som jeg ønsker at stille til 2. be-handlingen af ovennævnte lovforslag.
Holger K. Nielsen
/Susanne Reinholdt Andersen

Ændringsforslag

til

Forslag til lov om afgift af bidraget til Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikring og af

arbejdsulykkeserstatninger m.v. (L 68)

Til § 3

1.

Stk. 6affattes således:”Stk. 6. Til brug for Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikrings angivelse og indbetaling afafgiften opgør Arbejdsstyrelsen hvert år senest den 20. april summen af tilkendte erstatningerfor tab af erhvervsevne, godtgørelser for varigt mén, overgangsbeløb ved dødsfald, erstatningerfor tab af forsøger og godtgørelser til efterladte, som Arbejdsskadestyrelsen har tilkendt i detforegående kalenderår som følge af en arbejdsulykke. Denne opgørelse er endelig. Ændringersom følge af Ankestyrelsens afgørelse indgår ikke i afgiftsgrundlaget i de tilfælde, hvor Anke-styrelsens afgørelse først træffes efter, at Arbejdsskadestyrelsen har underrettet Arbejdsmarke-dets Erhvervssygdomssikring om summen af tilkendte arbejdsulykkeserstatninger m.v. Detsamme gælder domstolsafgørelser.”[Ændringer som følge af afgørelser om tilbagebetaling eller domstolsafgørelser indgår ikke iafgiftsgrundlaget, medmindre afgørelsen er truffet i samme kalenderår som den oprindelige af-gørelse.]
Bemærkninger
Til nr. 1
Med ændringsforslaget udgår bestemmelsen om, at Arbejdsskadestyrelsens afgørelser om tilba-gebetaling efter arbejdsskadesikringslovens § 40 a og ændringer som følge af domstolsafgørel-ser indgår i opgørelsen af afgiftsgrundlaget i det kalenderår, hvori der er truffet afgørelse omændringen.Efterfølgende ændringer som følge af afgørelser om tilbagebetaling og som følge af domstols-afgørelser vil derfor ikke indgå i afgiftsgrundlaget, når afgørelsen er truffet eller dommen er af-sagt efter, at Arbejdsskadestyrelsen har underrettet Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikringom summen af tilkendte arbejdsulykkeserstatninger m.v.Forslaget skyldes, at Arbejdsskadestyrelsen har oplyst, at det ikke er muligt at udsøge de nævn-te afgørelser og domme.
Side 2