Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13
L 59 Bilag 24
Offentligt
1196729_0001.png
1196729_0002.png
Odense, den 17. december 2012
TilSundhedsminister Astrid KragMinisteriet for Sundhed og forebyggelseHolbergsgade 61057 København[email protected]
Cc: Folketingets udvalg for sundhed og forebyggelse ved formand Flemming Møller Mortensen[email protected]og udvalgssekretær Mette Hansen[email protected].
De har i et svar til Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg dateret den 5. december 2012kommenteret på henvendelsen fra Dansk HøreCenter fra den 27. november 2012.De skriver heri i bl.a.:”Jeg kan derudover oplyse, at Amgros telefonisk har oplyst til ministeriet, at de på ingen måde kangenkende de tal for gennemsnitsprisen for høreapparater i Amgros-regi i perioden august-oktober 2012,som er angivet i Dansk Hørecenters bilag.”For en god ordens skyld skal det oplyses, at det er AMGROS-tal, der er lagt til grund for beregningerne.Disse tal er fremsendt til Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg efter aftale. De er fremsendt tilMette Hansen den 4. december 2012 på mail. Bilaget vedlægges også til dem, og det er dateret den 23.november 2012.Vi er endnu mere forundret, når de selv efterfølgende fremsender disse til Folketingets Udvalg for sundhedog forebyggelse.Vi er med disse tal helt uforstående overfor, at De i pressemeddelelsen den 22. november 2012 og ved flereandre lejligheder kan hævde at priserne er faldet 60 pct. Gennemsnittet af de tre første måneder er ikke etfald på 60 pct., men et fald på 56 pct., når det sammenlignes med seneste måned efter den indtil dagældende aftale, jvfr. tabel nr.1. Dette prisfald på hænger nøje sammen med, at der nu indkøbes ringereapparater end tidligere, så prissammenligningen er ikke fair, men i høj grad vildledende. Prisfaldet ermuligvis mindre, da øreproppernes andel ikke klart fremgår af de to gennemsnitstal.Det virker forunderligt, at De kan gå ud med dette tal på prisfald uden at have nogen form fordokumentation i ministeriet, men at de må hjemtage denne efterfølgende fra AMGROS.
Da baggrunden for de meget voldsomme besparelser i L52 netop er dette påstående prisfald, så opfordrervi Dem til at trække lovforslaget tilbage eller udskyde færdigbehandlingen til en fair prissammenligning erforetaget, så det af Dem ønskede grundlag er klart oplyst. Ønsker De derimod en generel sænkelse afkvaliteten af høreapparater, hjælpen til de hørehandicappede og et fravalg af de danskehøjkvalitetshøreapparater, så bør ministeren udmelde denne begrundelse klart for de ca. 350.000høreapparatsbrugere, og ikke skjule denne intention bag opskruede tal for en besparelse, som ikke errealiseret.Med venlig hilsen
Niels Jørgen LangkildeKommunikationsdirektørDansk HøreCenterNørregade 715000 Odense C.Tlf.: 20 96 70 00