Skatteudvalget 2012-13
L 50
Offentligt
1186155_0001.png
1186155_0002.png
J.nr. 12-0212891Dato: 28.11.12
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 50 - Forslag til lov om afgift af husstandsomdelte reklamer (rekla-

meafgiftsloven).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 24 af 7. november 2012. Spørgsmå-let er stillet efter ønske fra Jan E. Jørgensen (V).
Holger K. Nielsen/ Lene Henningsen

Spørgsmål:

Vil ministeren oplyse, hvilke foreninger, der er omfattet af folkeoplysningslo-ven og som dermed er fritaget for afgift efter lovforslaget?

Svar:

Foreninger omfattet af folkeoplysningsloven er foreninger, der tilbyder folkeoply-sende voksenundervisning eller frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde.Foreningen skal have et formål og et idégrundlag, som med udgangspunkt i folkeoplys-ningsaktiviteten fremmer deltagernes demokratiforståelse og aktive medborgerskab, samtstyrker den enkeltes evne og lyst til at tage ansvar for eget liv og til at deltage aktivt og en-gageret i samfundslivet.En folkeoplysende forening må ikke oprettes eller drives i kommercielt øjemed, og eventu-elt overskud, der opstår gennem deltagerbetaling ved foreningens virksomhed efter dennelov, skal tilfalde den folkeoplysende forening til anvendelse inden for folkeoplysningslo-vens område. Ved en folkeoplysende forenings opløsning skal et eventuelt overskud, der eropstået ved deltagerbetaling ved foreningens virksomhed efter denne lov, tilfalde almennyt-tige formål.De reklamer, som foreslås fritaget for afgift, er reklamer fra foreninger, som opfylder krite-rierne i folkeoplysningsloven, og hvor reklamen søger at fremme deltagelsen i / medlems-skabet af foreningen.Der tænkes blandt andet på aftenskolekataloger mv. fra foreninger, der er omfattet af folke-oplysningsloven.Reklamer fra folkeoplysende foreninger, jf. folkeoplysningsloven, svarer til sondringen iordningen ”Reklamer – Nej tak”.
Side 2