Skatteudvalget 2012-13
L 49
Offentligt
1180854_0001.png
1180854_0002.png
J.nr. 12-0174303Dato: 20. november 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 49- Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven,

ligningsloven, lønsumsafgiftsloven og forskellige andre love (Skattefri-

tagelse af avancer af selskabers unoterede porteføljeaktier og forhø-

jelse af lønsumsafgiften for den finansielle sektor).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 1 af 14. november 2012. Spørgsmå-let er stillet efter ønske fra Dennis Flydtkjær (DF).
Holger K. Nielsen/Lise Bo Nielsen

Spørgsmål 1:

Vil ministeren stille ændringsforslag om deling af lovforslaget, således at elementerne vedr.afskaffelse af iværksætterskatten udskilles til ét lovforslag og forhøjelsen af lønsumsafgif-ten for den finansielle sektor til et andet lovforslag?

Svar:

Regeringen har indgået aftale med Venstre og det Konservative Folkeparti om en skattere-form, hvori det bl.a. indgår, at den såkaldte ”iværksætterskat” skal afskaffes ved, at der ind-føres skattefrihed af avancer af selskabers unoterede porteføljeaktier. Som finansiering her-af er det aftalt, at beskatningen af banker og andre finansielle institutionerforøges gennemen forhøjelse af lønsumsafgiften for den finansielle sektor. Provenuet ved forhøjelsen aflønsumsafgiften for den finansielle sektor er således i det foreliggende lovforslag nøje af-stemt med provenutabet ved skattefriheden.Jeg finder derfor ikke, at der er grund til at opdele det pågældende lovforslag i på den eneside et forslag, der omhandler skattefritagelse af avancer af selskabers unoterede portefølje-aktier og på den anden side et andet lovforslag, der omhandler forhøjelse af lønsumsafgif-ten for den finansielle sektor, idet de pågældende elementer har en tæt sammenhæng.
Side 2