Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
L 34
Offentligt
1178744_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 15. november 2012Sagsnr.: 17788Dok.nr.: 460806
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 24. oktober 2012stillet følgende spørgsmål nr. 6 til L 34, som hermed besvares. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Lene Espersen (KF).

Spørgsmål 6:

”Mener ministeren fortsat, at opgaven skal centraliseres i NaturErhvervstyrelsen, hvisder ikke tilføres Ministerområdet flere midler end statsforvaltninger anvender påopgaven i 2013?”

Svar:

Begrundelsen for initiativet er, at en nedlæggelse af jordbrugskommissionerne og ensamling af administrationen i NaturErhvervstyrelsen i København vil medførebesparelser på administrationen af landbrugsloven i forhold til den nuværendeadministrative organisering, hvor opgaver vedr. landbrugsloven varetages af femforskellige sekretariater, syv jordbrugskommissioner samt NaturErhvervstyrelsen. Ensamling af opgaven i NaturErhvervstyrelsen vil fremadrettet sikre den mest effektive ogbedst faglige organisering af administrationen: Det vil sikre, at der er ét samlet fagligtmiljø, der varetager alle de opgaver vedr. landbrugsloven, som hidtil har været fordeltmellem NaturErhvervstyrelsen og statsforvaltningerne. Endvidere vil opgaven væreforankret i en organisation, hvor opgaver vedr. landbrugsloven er en kerneopgave oghvor der vil være faglige og økonomiske synergier til beslægtede opgaveområder iNaturErhvervstyrelsen. Ud over andre opgaver vedr. regulering af landbruget drejer detsig bl.a. om kontrolopgaver og opgaver vedr. kort og data om arealer.
Mette Gjerskov
/ Erik Nielsen