Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
L 34
Offentligt
1178730_0001.png
1178730_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 15. november 2012Sagsnr.: 17788Dok.nr.: 460794
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 24. oktober 2012stillet følgende spørgsmål nr. 2 til L 34, som hermed besvares. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Lene Espersen (KF).

Spørgsmål 2:

”Var statsforvaltningernes første høringssvar godkendt af Økonomi- ogIndenrigsministeriets departement?”

Svar:

Til brug for besvarelsen har Økonomi- og Indenrigsministeriet har oplyst følgende:”Det første høringssvar blev godkendt telefonisk på embedsmandsniveau af Økonomi-og Indenrigsministeriet på et ikke fuldt oplyst grundlag. Fødevareministeriet ogØkonomi- og Indenrigsministeriet havde primo 2012 udarbejdet en opgørelse overstatsforvaltningernes udgifter til opgaver vedr. landbrugsloven. Opgørelsen er foretagetud fra gængse opgørelsesmetoder ved ressortomlægninger i staten, og den ligger tilgrund for Fødevareministeriets lovforslag.For at skabe klarhed om de centrale økonomiske forudsætninger i forslaget rettedeFødevareministeriet henvendelse til Økonomi- og Indenrigsministeriet efter modtagelseaf det første høringssvar fra statsforvaltningerne. Ved samme lejlighed blev det drøftet,at det kunne være hensigtsmæssigt med en samlet tilbagemelding fra Økonomi- ogIndenrigsministeriet herom. På den baggrund sendte statsforvaltningerne efter aftale medØkonomi- og Indenrigsministeriets departement et ændret høringssvar, hvori der ikkeindgår en opgørelse af de økonomiske forudsætninger. Dette skal ses i lyset af, atstatsforvaltningerne er en del af Økonomi- og Indenrigsministeriets koncern, og at
Økonomi- og Indenrigsministeriets departement er overordnet ansvarlig for koncernensøkonomi.”Der henvises i øvrigt til besvarelse af FLF, alm. del – spørgsmål 452 og 454(folketingssamlingen 2011-12).
Mette Gjerskov
/Erik Nielsen
2