Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
L 34
Offentligt
1178096_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug ogFiskeri
København, 14. november 2012Sagsnr.: 17788Dok.nr.: 459523
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 30. oktober 2012stillet følgende spørgsmål nr. 17 til L 34, som hermed besvares. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Hans Christian Schmidt (V).

Spørgsmål 17:

”Ministrene bedes redegøre for lovforslagets konsekvenser for vilkårene for og udvik-lingen i landdistrikter og på øerne.”

Svar:

I lovforslaget foreslås det som den væsentligste ændring, at jordbrugskommissionernenedlægges, og at landbrugslovens regler fremover skal administreres af NaturEr-hvervstyrelsen, således at alle opgaver vedrørende landbrugsloven er forankret her.Dermed flyttes opgaver, der vedrører administration af landbrugslovens regler om blandtandet landbrugspligt, bopælspligt og fortrinsstilling fra de syv jordbrugskommissionerog deres sekretariater i statsforvaltningerne til NaturErhvervstyrelsen. Det gøres underhensyn til, at der de seneste år er blevet mindre behov for kendskab til de lokale forhold.De få besigtigelser, der fortsat kan være behov for, varetages af NaturErhvervstyrelsensregionale enheder rundt i landet sammenhæng med deres øvrige opgaver.Udover forslaget om at nedlægge jordbrugskommissionerne indeholder lovforslaget ogsåen række mindre ændringsforslag. Der er primært tale om ændringer, som vil gøre reg-lerne lettere at administrere.De foreslåede lovændringer har samlet set ikke konsekvenser for vilkårene for og udvik-lingen i landdistrikter og på øerne.Mette Gjerskov/Sofie Grønbek Jørgensen