Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
L 34 Bilag 5
Offentligt
1180683_0001.png
1180683_0002.png
1180683_0003.png
1180683_0004.png
Til lovforslag nr.L 34
Folketinget 2012-13
Betænkning afgivet af Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri den 00. november 2012
Udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af lov om landbrugsejendomme ogjordfordelingsloven(Nedlæggelse af jordbrugskommissionerne og oprettelse af nye jordfordelingskommissioner m.v.)[af fødevareministeren (Mette Gjerskov)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 11. oktober 2012 og var til1. behandling den 2. november 2012. Lovforslaget blev efter1. behandling henvist til behandling i Udvalget for Fødeva-rer, Landbrug og Fiskeri.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i <> møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og fødevareministeren sendte den 13. juli2012 dette udkast til udvalget, jf. FLF alm. del – bilag 332,folketingsåret 2011-12. Den 11. oktober 2012 sendte føde-vareministeren de indkomne høringssvar og et notat heromtil udvalget.SpørgsmålUdvalget har stillet 27 spørgsmål til lovforslaget, heraf25 spørgsmål til fødevareministeren og 2 spørgsmål til mini-Benny Engelbrecht (S) Bjarne Laustsen (S) Karin Gaardsted (S) Orla Hav (S) Pernille Rosenkrantz-Theil (S)Mette Reissmann (S) Simon Kollerup (S) Camilla Hersom (RV) Sofie Carsten Nielsen (RV) Lotte Rod (RV) Steen Gade (SF)Eigil Andersen (SF) Per Clausen (EL)nfmd.Henning Hyllested (EL) Stine Brix (EL) Erling Bonnesen (V)Thomas Danielsen (V) Henrik Høegh (V) Jacob Jensen (V) Hans Christian Schmidt (V) Jan E. Jørgensen (V)steren for by, bolig og landdistrikter til skriftlig besvarelse [,som disse har besvaret. ]2. Indstillinger [og politiske bemærkninger]<>Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin ogJavnaðarflokkurin var på tidspunktet for betænkningens af-givelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillingereller politiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen. Der gøres opmærksom på, at et flertal elleret mindretal i udvalget ikke altid vil afspejle et flertal/mindretal ved afstemning i Folketingssalen.
DokumentIdJournalnummer
2
Esben Lunde Larsen (V) Tina Nedergaard (V) René Christensen (DF)fmd.Jørn Dohrmann (DF) Bent Bøgsted (DF)Dennis Flydtkjær (DF) Mette Bock (LA) Lene Espersen (KF)Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Radikale Venstre (RV)Socialistisk Folkeparti (SF)Enhedslisten (EL)
474422171612
Liberal Alliance (LA)Det Konservative Folkeparti (KF)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Sambandsflokkurin (SP)Javnaðarflokkurin (JF)
981111
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 34Bilagsnr.1234TitelHøringssvar og høringsnotat, fra fødevareministerenUdkast til tidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetTidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetKopi af fødevareministerens svar på ULØ alm. del - spm. 9 (om enoverskuelig oversigt, som ganske kort beskriveralle de enkelte forslag i lovforslaget til nye, ændrede eller ophævedebestemmelser)
Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 34Spm.nr.12TitelSpm. om Statsforvaltningernes udgifter på 11,7 mio. kr. vedrørendelandbrugsloven, til fødevareministeren, og ministerens svar herpåSpm. om Statsforvaltningernes første høringssvar var godkendt afØkonomi- og Indenrigsministeriets departement, til fødevareministe-ren, og ministerens svar herpåSpm. om redegørelse for de markante forskelle på opgørelsen af deforbrugte ressourcer m.v., til fødevareministeren, og ministerens svarherpåSpm. om, hvor mange ressourcer ministeren mener at skulle bruge påjordbrugsanalyseområdet m.v., til fødevareministeren, og ministerenssvar herpåSpm. om en evt. overførsel af opgaven fra Statsforvaltningerne til Na-turErhvervsstyrelsen m.v., til fødevareministeren, og ministerens svarherpåSpm. om en evt. overførsel af jordbrugsanalyseområdet fra statsfor-valtningerne til NaturErhvervsstyrelsen m.v., til fødevareministeren,og ministerens svar herpåSpm. om centraliseringen skal gennemføres m.v., til fødevareministe-ren, og ministerens svar herpåSpm. om ministerens kommentar til Statsforvaltningerne høringssvarm.v., til fødevareministeren, og ministerens svar herpåSpm. om Statsforvaltningerne anslåede gevinst ved tilpasningernem.v., til fødevareministeren, og ministerens svar herpåSpm. om baggrunden for ministerens oplysning om, at statsforvaltnin-gernes opgaver vedrørende jordbrugsanalyser primært er drift af enIT-løsning m.v., til fødevareministeren, og ministerens svar herpåSpm. om registre, der drives og opdateres af Fødevareministeriet m.v.,til fødevareministeren, og ministerens svar herpåSpm. om den opgjorte udgift i Fødevareministeriet indeholder udgiftertil overhead og administration, til fødevareministeren, og ministerenssvar herpå
3
4
5
6
78910
1112
4
13
14
15
16
17
18
19
20
2122
23
24
25
26
27
Spm. om opstilling af økonomien i de to modeller på samme måde, såmodellerne bliver umiddelbart sammenlignelige, til fødevareministe-ren, og ministerens svar herpåSpm. om Statsforvaltningerne er blevet spurgt om de kan løse opga-verne inden for samme økonomiske ramme som NaturErhversstyrel-sen, til fødevareministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvilke ressourcer ministeren har planlagt, at afsætte til op-gaverne vedrørende landbrugsloven, hvis opgaverne skal udføres i Na-turErhversstyrelsen, til fødevareministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvor opgaverne vedrørende landbrugsloven og jordbrugs-analyser tænkes placeret i Naturerhvervsstyrelsen, til fødevareministe-ren, og ministerens svar herpåSpm. om lovforslagets konsekvenser for vilkårene og udviklingen ilanddistrikter og på øerne, til fødevareministeren, og ministerens svarherpåSpm. om lovforslagets konsekvenser for vilkårene for og udviklingen ilanddistrikter og på øerne, til ministeren for by, bolig og landdistrik-ter, og ministerens svar herpåSpm. om, hvor mange arbejdspladser der nedlægges og/eller flyttessom en konsekvens af lovforslaget m.v., til fødevareministeren, og mi-nisterens svar herpåSpm. om de foreslående regler vil have andre konsekvenser vedrøren-de fortrinsstilling end at der ikke stilles krav om uddannelse, til føde-vareministeren, og ministerens svar herpåSpm. om sikring af, at lokalkendskab inddrages i nødvendigt omfang ide konkrete sager, til fødevareministeren, og ministerens svar herpåSpm. om ændring af grænsen for at kunne gøre sin fortrinsstilling gæl-dende fra 30 til 20 hektar, til fødevareministeren, og ministerens svarherpåSpm. om, hvor mange medarbejdere der er blevet flyttet ind fra pro-vinsen til NaturErhvervstyrelsen, til fødevareministeren, og ministe-rens svar herpåSpm. om ministeren vil redegøre for lovforslagets beskæftigelsesmæs-sige konsekvenser for landdistrikterne, til fødevareministeren, og mi-nisterens svar herpåSpm. om, hvor mange arbejdspladser der flyttes til København fra an-dre dele af lande, som følge af at jordbrugskommissionerne nedlæggesog opgaverne flyttes til NaturErhvervsstyrelsen, til fødevareministe-ren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvor mange arbejdspladser der flyttes fra Nordjylland tilKøbenhavn som følge af, at analysearbejdet af jordbrugserhverveneoverføres til Fødevareministeriet, til fødevareministeren, og ministe-rens svar herpåSpm. om, hvilke analyserer der er foretaget, og hvilke overvejelserministerens har gjort sig, med henblik på at placere de aktiviteter ogarbejdspladser, som er omfattet af L 34, andre steder i landet end i Kø-benhavn, til fødevareministeren, og ministerens svar herpå