Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13
L 30 Bilag 10
Offentligt
1186974_0001.png
1186974_0002.png
Holbergsgade 6DK-1057 København KT +45 7226 9000F +45 7226 9001M[email protected]Wsum.dk
Til adressaterne på høringslisten
Dato: 29. november 2012Enhed: SygehuspolitikSagsbeh.: SUMENRSags nr.: 1210783Dok. nr.: 1104881

Høring over 3 bekendtgørelser vedr. lovforslag nr. L 30 (Ret

til hurtig udredning i sygehusvæsenet og differentieret ret til

udvidet frit sygehusvalg m.v.)

./.Der vedlægges udkast til:---Bekendtgørelse om ret til sygehusbehandling m.v.Bekendtgørelse om indgåelse af behandlingsaftaler efter de udvidedefritvalgsordninger m.v.Bekendtgørelse om befordring eller befordringsgodtgørelse efter sundheds-loven
Med bekendtgørelserne følges op på lovforslag nr. L 30 (Ret til hurtig udred-ning i sygehusvæsenet og differentieret ret til udvidet frit sygehusvalg m.v.)https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=143567.I medfør heraf foreslås der indført en udredningsret inden for 30 dage i syge-husregi og en differentiering af ventetiden under det udvidede frie sygehusvalgpå enten 30 eller 60 dage. Endvidere foreslås de nuværende regler for klage-og erstatningsadgang ændret mhp. at omfatte lovforslagets hovedelementer,og samtidig indeholder forslaget en præcisering af regionernes muligheder forat afvise fritvalgspatienter i overensstemmelse med gældende praksis.Bekendtgørelse om ret til sygehusbehandling m.v.De foreslåede ændringer omfatter elementerne i lovforslag nr. L 30 vedr. ret tiludredning, differentierede ventetider og afvisning af fritvalgspatienter, jf. lov-forslagets §§ 82 a og 82 b samt §§ 86 og 87.Herudover indarbejdes Sundhedsstyrelsens kriterier for alvorlig og mindre al-vorlig sygdom i relation til det udvidede frie sygehusvalg. Samtidig præciseresrammerne for og indholdet i den udredningsplan, som skal udarbejdes, så-fremt en henvist patient ikke kan udredes inden for 30 dage.Udkast til bekendtgørelse om indgåelse af behandlingsaftaler efter de udvide-de fritvalgsordninger m.v.De foreslåede ændringer er til dels konsekvensrettelser.Med lovforslag nr. L 30 foreslås hjemlen for ministeren for sundhed og fore-byggelse til krav til dokumentation m.v. fra de privatejede sygehuse, klinikkerm.v., der indgår aftale under det udvidede frie sygehusvalg, således flyttet frasundhedslovens § 87, stk. 6 til den foreslåede § 87, stk. 5.
Side 2
Herudover fastsættes det med hjemmel i sundhedslovens § 193, at regionerneindgår aftale med ogfastsætter vilkår forde sygehuse, der ønsker at indgå af-tale om behandling efter de udvidede fritvalgsordninger.Præciseringen skal understøtte regionernes muligheder for at stille kvalitets-krav til aftalesygehuse, som modsvarer tilsvarende krav til offentlige sygehuse,og for at kvalitetsudvikle behandlingen i sygehusvæsenet.Udkast til bekendtgørelse om befordring eller befordringsgodtgørelse eftersundhedslovenDe foreslåede ændringer er alene konsekvensrettelser. Med lovforslag nr. L 30foreslås diagnostiske undersøgelser til brug for udredning hos alment praktise-rende læger og praktiserende speciallæger således udsondret som en selv-stændig bestemmelse medfør af den foreslåede § 82 a i sundhedsloven.Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse skal anmode om at modtage eventu-elle bemærkninger til lovudkastet snarest belejligt og senest den 12. december2012 klokken 12:00. Høringssvarene bedes sendt pr. e-mail til:[email protected]med kopi til[email protected].Spørgsmål til lovudkastet kan rettes til Emil Niragira Rasmussen eller AnnaSkat Nielsen på[email protected]eller telefonnummer 72 26 90 00.
Med venlig hilsen
Emil Niragira Rasmussen