Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser 2012-13
L 225
Offentligt
1259077_0001.png
1259077_0002.png
Ministeren
Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående UddannelserFolketingetChristiansborg1240 København K
I brev af 7. juni 2013 har udvalget stillet mig følgende spørgsmål:Spørgsmål nr. 10 (L.nr.225 - bilag 16)Ministeren bedes kommentere henvendelse fra Lederforeningen for VUC, jf. L 225– bilag 16.SvarLederforeningen for VUC har genfremsendt deres høringssvar fra den 15. maj 2013til udvalget.Som det også fremgår af høringsoversigten, der er sendt til udvalget, er GSK-systemet som udgangspunkt placeret i de fire store universitetsbyer, da supplerin-gen betragtes som optakt til den videregående uddannelse. Derfor vil de flesteGSK-hold også blive oprettet i de store byer, hvor der er volumen til det. Ca. 85procent af GSK-kursister supplerer kun i ét eller to fag. Hvis denne supplering skerpå en tompladsordning, og dermed strækker sig over ½-1 år, berettiget det i dagikke til SU på grund af det lave timetal.Vi må forvente, at de ændrede SU-regler fører til adfærdsændring for ansøgere tilog elever i de gymnasiale uddannelser. De ændrede regler vedrørende SU til GSK-kurser samt den intensiverede indsats for at sikre et mere oplyst grundlag for valgaf såvel uddannelse som studieretning og valgfag i de gymnasiale uddannelserforventes at resultere i, at flere studenter fremover vil være direkte adgangsberetti-gede til de uddannelser, de ønsker at søge ind på. På længere sigt kan det derforforventes, at behovet for gymnasial supplering mindskes, ikke mindst behovet forsupplering i mere end et fag/niveau.Fremover kan der kun opnås SU til GSK, når kurserne er tilrettelagt som et kortintensivt kursus. Det kan forventes, at der fremover overvejende vil blive udbudtturbokurser, der vil blive placeret tre gange om året op til de tre eksamensterminer.Det må forventes, at GSK-udbyderne i almindelighed, som følge af de nye SU-regler, vil udvide antallet af fag, der tilrettelægges som turboforløb. Det må ligele-des forventes, at der fortsat i et vist omfang vil blive udbudt GSK-kurser af længerevarighed beregnet for kursister, der har et andet forsørgelsesgrundlag end SU.I forhold til den foreslåede regel om, at der højst kan gives SU til fem påbegyndteungdomsuddannelser, medregnes ungdomsuddannelser, som man har fået SU til.
11. juni 2013

Ministeriet for Forskning,

Innovation og Videregående

Uddannelser

Slotsholmsgade 10PostPostboks 21351015 København KTelefonTelefaxE-postNetstedCVR-nr.3392 97003332 3501[email protected]www.fivu.dk1680 5408
Ref.-nr.
13/021292-04
Side1/2
Tilbagekomst fra orlov fra en ungdomsuddannelse medregnes ikke som påbegyn-delse af en ny ungdomsuddannelse, men opstart på samme ungdomsuddannelse.Påbegyndelse af en ny eller samme ungdomsuddannelse efter udmeldelse ellerudmeldelse på uddannelsesstedets initiativ tæller som en ny påbegyndelse.
Med venlig hilsen
Morten Østergaard

Ministeriet for Forskning,

Innovation og Videregående

Uddannelser

Side2/2